Ο χρόνος μετράει ήδη... για την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου θα συζητήσει επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, σχετικά με τους χειρισμούς του, στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016 με αφορμή τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα περί μεθοδεύσεων για την απόκτηση καναλιού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9:00 της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί το βράδυ με τη μυστική ψηφοφορία. Αφού συγκροτηθεί η επιτροπή που απαιτεί 151 βουλευτές να την ψηφίσουν, κάτι δεδομένο για την κυβέρνηση, ακολουθεί η σύνθεση των μελών που θα συμμετέχουν σε αυτήν από κάθε κόμμα.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύουν τα «βαριά πυροβολικά» τους και ετοιμάζουν να ρίξουν στη μάχη της προανακριτικής που θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες, βουλευτές που έχουν δοκιμαστεί πετυχημένα στο νομικό αλλά και στο επικοινωνιακό πεδίο.

Η γαλάζια ομάδα κρούσης

Επίσημα από αύριο πρόεδρος της Προανακριτικής αναλαμβάνει ο βουλευτής Έβρου και νομικός, Σταύρος Κελέτσης, ενώ στην ομάδα θα αναλάβουν και πάλι δράση οι κοινοβουλευτικοί Θάνος Πλεύρη και Δημήτρης Μαρκόπουλος που έχουν ήδη εμπειρία από την Προανακριτική του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Παραπολιτικών στην ομάδα κρούσης θα συμμετέχουν βουλευτές, έμπειροι νομικοί στο επάγγελμα όπως ο Ανδρέας Νικολακόπουλος που έχει πάρει το βάπτισμα από την προηγούμενη προανακριτική, καθώς και η Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα επίσης δικηγόρος.

Ωστόσο στην προανακριτική για την υπόθεση του Νίκου Παππά θα επιστρατευτούν και Αναστάσιος Μπαρτζώκας βουλευτής Ημαθίας δικηγόρος, Άγγελος Τσίγκρης βουλευτής Αχαΐας και πρώην Αεροπαγίτης, επίσης η Άννα Μάνη Παπαδημητρίου βουλευτής Πιερίας καθώς και ο Σάββας Χιονίδης βουλευτής Πιερίας και πολιτικός μηχανικός.

Με Τζανακόπουλο η γραμμή υπεράσπισης

Τον Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο αναμένεται να επιστρατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε μαζί με τον Παύλο Πολάκη να σηκώσουν το βαρύ έργο της Προανακριτικής και να υπερασπιστούν και την Νίκο Παππά αλλά και τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Μαζί τους θα συνδράμουν οι βουλευτές νομικοί, Δώρα Αυγέρη, Διονύσης Καλαματιανός, Μίλτος Χατζηγιαννάκης και Θεοδώρα Τζάκρη.