Επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο στην ομιλία του για την πανδημία για στημένες δίκες και δίωξη πολιτικών αντιπάλων από πλευρά της ΝΔ αναφερόμενος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, όπου συστάθηκε προανακριτική επιτροπή για να εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες στο πρόσωπο του Νίκος Παππά. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ειρωνικά και στον Αντώνη Σαμαρά και στο success story την εποχή που ήταν πρωθυπουργός.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε την κριτική του στις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι πρέπει να αρχίσει να εμβολιάζεται ο ενεργός πληθυσμός, οι εργαζόμενοι σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, καθώς και στον τουρισμό.

«Χρειάζεται μια προσπάθεια ψύχραιμης αναζήτησης λύσεων. Να δούμε πιο δρόμο μπορούμε να πάρουμε για να δώσουμε νέα ελπίδα και προοπτική στο κόσμο της εργασίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας «οφείλουμε να διαφωνήσουμε με σεβασμό στην αλήθεια. Στις ανάγκες των ανθρώπων και σεβασμό τους νεκρούς μας και σε όσους δοκιμάζονται στα ασφυκτικά από κόσμο νοσοκομεία».

«Έχω την αίσθηση ότι ήρθατε να μας παρουσιάσετε ένα success story… θυμάστε τις μας έλεγε ο Α. Σαμαράς. Δεν θα πω ότι δεν έχει ανάγκη η κοινωνία η χώρα μια νέα αισιοδοξία, αλλά δεν πρόκειται να δημιουργηθεί με επικοινωνιακό και τηλεοπτικό καλλωπισμό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με στημένες δίκες με διώξεις πολιτικών σας αντίπαλων και αστυνομικές αυθαιρεσίας. Τα έχει βαρεθεί όλα αυτά ο κόσμος. Οι νέοι άνθρωποι σήμερα απαιτούν για να μας εμπιστευθούν να τους καταλάβουμε να τους ακούσουμε. Να παραμερίσουμε τις διάφορες μας, αν αυτό είναι προς όφελος της χώρας» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.