Τις κυβερνητικές παλινωδίες και αντιφάσεις στη διαχείριση της πανδημίας ανέδειξε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Όπως εξήγησε, κριτήριο και πυξίδα της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού, αλλά οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, της οικονομίας των λίγων. Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως «αυτή είναι η αιτία που ένα χρόνο τώρα, στους χώρους δουλειάς, οι οποίοι είναι εστίες διασποράς, δεν παίρνεται κανένα μέτρο αλλά εφαρμόζεται η ανοσία της αγέλης. Πρόσθεσε πως ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι η λήψη μέτρων στους χώρους υπερμετάδοσης, η θωράκιση του συστήματος Υγείας και η επίταξη του.

Στην Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό αναφέρθηκε με την έναρξη της ομιλία στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων θέλοντας να τονίσει δεικτικά την αδιαφορία των άλλων αρχηγών για το θέμα. Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε «σήμερα απαιτείται ένα πανελλαδικά ανεπτυγμένο δίκτυο δημόσιων δομών πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης στελεχωμένο με επαρκές εξειδικευμένο προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό για τα αυτιστικά παιδιά»

«Όπως απαιτείται και ανάπτυξη ενός συστήματος δημοσιών υπηρεσιών εκπαίδευσης και αποκατάστασης στην προοπτική της ισότιμης ένταξης των παιδιών στην κοινωνία και την παραγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ας ακουστεί με αφορμή έστω αυτή τη Μέρα πιο πλατιά, πιο δυνατά η φωνή των οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του αυτισμού. Ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι πρέπει να γίνει» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.