Στον αρνητισμό που πάσχει η αντιπολίτευση, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, απάντησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, κατά την δευτερολογία του και στα όσα τον κατηγόρησε ο πρωθυπουργός λέγοντας «ανέβηκε στο βήμα ο κ. Μητσοτάκης και μας είπε ότι πάσχουμε όλοι από έναν αρνητικό «ισμό».

Ο μόνος που δεν πάσχει και έχει έναν θετικό «ισμό» λέει είναι ο κ. Μητσοτάκης. Πώς γίνεται αυτό να είστε μόνος απέναντι σε όλους. Και τολμώ να πω απέναντι και τους πολίτες. Σε πέντε μήνες έχετε σπάσει όλα τα αρνητικά ρεκόρ. Πιο έξυπνο θα ήταν να πείτε το αυτονόητο. Ότι σας ξεπέρασε η πραγματικότητα. Να πείτε στους πολίτες, ότι αποτύχατε. Ότι κάνατε λάθος. Ότι ίσως έπρεπε να είχατε άλλο μοντέλο από την αρχή. Με καλύτερη ιχνηλάτηση» είπε ο Α. Τσίπρας.

Γιατί δεν έχετε τη γενναιότητα, όπως έκανε η κ. Μέρκελ, να πείτε ότι κάνατε λάθος. Αν θέλετε να δείτε την πραγματικότητα, να πάτε μία βόλτα χωρίς προστασία να δείτε την εικόνα σε ένα νοσοκομείο.

H πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί. Και λέτε εδώ ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ; Από τις 9 Ιουλίου που αναλάβατε μέχρι να έρθει η πανδημία δεν κάνατε ούτε μία κλίνη ΜΕΘ.

«Εσείς δεν λέγατε προεκλογικά ότι είστε υπέρ της σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα; Και υποστηρικτές σας λέγανε να γκρεμίσουμε και κανένα δημόσιο νοσοκομείο γιατί είναι όλα άχρηστα; Δεν είστε με το ΕΣΥ. Αυτή είναι η άποψή σας.

Εξασφαλίστε την επάρκεια των εμβολίων. Είπα ανοίξτε τον εμβολιασμό και σε άλλες ομάδες πληθυσμού, και κυρίως στους λεγόμενους «εκτεθειμένους εργαζόμενους». Αυτό είπα, γιατί μηδενίζετε τις προτάσεις μας;» συμπλήρωσε ο Α. Τσίπρας.

Ο κ. Μητσοτάκης κάθε φορά που ακούει μια πρόταση που δεν του αρέσει, μου λέει ότι λέω ψέματα. Το ίδιο και τώρα. Λέει ότι καμία χώρα δεν παρακάμπτει τη διαδικασία, είπε ότι είναι μεγάλο ρίσκο το ρωσικό εμβόλιο και για τη Γερμανία που είπα ότι είναι μπροστά από την Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι λέω ψέματα. Μας είπατε ότι ουδείς συζητά στην ΕΕ αγορά ρωσικών εμβολίων. Ο κ. Κουρτς βέβαια άλλα λέει. Σας λέω να δείτε δημοσίευμα του ZDF που λέει ότι στο υπουργικό συμβούλιο υπήρχε εισήγηση για χορήγηση του Σπουτνικ.

Απάντηση στη Φ. Γεννηματά

«Για να απαντήσω και στην κ. Γεννηματά. Δεν είμαι της άποψης ότι κάθε χώρα πρέπει να διαπραγματεύεται μόνης της. Αλλά η Ε.Ε έχει αποτύχει. Και υπάρχουν χώρες, βαλκανικές, που είναι μπροστά από την Ελλάδα. Σταματήστε το μπούλινγκ ότι λέω ψέματα. Εσείς είστε ψεύτης» είπε ο κ. Τσίπρας.