«Εδώ και χρόνια έχουμε προτείνει την μετεγκατάσταση των ΕΑΣ (τέως ΠΥΡΚΑΛ) από τον Υμηττό και την παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο για την δημιουργία πάρκου και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί βασικό στόχο της πολιτικής μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση χωρίς καμία διαβούλευση, προχώρησε σήμερα σε εξαγγελίες, χωρίς όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το μέλλον των ΕΑΣ. Λέμε «ναι» στην μετεγκατάσταση, σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, αλλά όχι σε κλείσιμο ή δραστική υποβάθμιση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Σε μια εποχή, συμπληρώνει το ΚΙΝΑΛ, που οι ανάγκες της εθνικής άμυνας αυξάνονται, και υπάρχουν πολλά συμβόλαια για τα ΕΑΣ, είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να μη έχει σχέδιο για την αναβάθμιση τους. Πόσο μάλλον, τονίζει, όταν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης προσφέρουν την ευκαιρία για μια ισχυρή ελληνική αμυντική βιομηχανία. Επιτέλους ας μην αγοράζουμε τα πάντα από το εξωτερικό, χάνοντας πόρους και θέσεις εργασίας.

Το ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζει ότι για το θέμα αυτό προχωρά άμεσα σε κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, απαιτώντας από την κυβέρνηση να καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο και δεσμεύσεις για την στήριξη των ΕΑΣ και των εργαζομένων σε αυτά, αλλά και να προχωρήσει σε διάλογο με την τοπική κοινωνία για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.