Έντονη αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας είχαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Όλα ξεκίνησαν, όταν το στέλεχος της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «κάθε μέρα βρίσκονται εκτός ΜΕΘ 100 άτομα. Αυτό που συμβαίνει στα νοσοκομεία είναι τραγικό».

«Ο αριθμός των ΜΕΘ είναι συγκεκριμένος και ανακοινωμένος» απάντησε αρχικά η κ. Βούλτεψη.

«Αυτό πείτε το στον κόσμο που είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ» αντέτεινε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Πηγαίνετε στην Γερμανία να ρωτήσετε γιατί είναι 12 ώρες οι βάρδιες στις ΜΕΘ» υποστήριξε η υφυπουργός, με τον συνομιλητή της να της διερωτάται εάν «είναι απάντηση αυτή σε έναν άνθρωπο που είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ;».

Τότε η κ. Βούλεψη εξεμάνη. «Δεν είστε γιατρός, δεν είστε γιατρός. Σταματήστε να λέτε πράγματα που μπορούν να πουν μόνοι οι γιατροί. Δεν είστε γιατρός για να ξέρετε πότε κάποιος πρέπει να μπει στη ΜΕΘ».

«Κοροϊδεύετε τον κόσμο. Διαψεύδετε ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ;» έκανε λόγο ο κ. Θεοχαρόπουλος, με την κ. Βούλτεψη να του απαντά αναφερόμενη… στην Πορτογαλία.

«Στην αγαπημένη σας Πορτογαλία που κυβερνά η πρώτη φορά αριστερά, έχουν πάει στα συσσίτια όλοι οι αρχιτέκτονες και οι καθηγητές, γιατί η βοήθεια δεν έφτασε ποτέ» υπογράμμισε η υφυπουργός, για να λάβει την απάντηση ότι είναι υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης.

«Τώρα δεν σας συμφέρει» τόνισε η κ. Βούλτεψη. «Όταν έρχεται ο Τσίπρας στην Βουλή και στην απελπισία του επικαλείται την Ουγγαρία ήταν ωραία. Και ο Τσίπρας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα».

«Αν έχετε τόσο ωραίες προτάσεις και είστε τόσο μυαλοπώληδες έπρεπε να σας προσλάβει όλη η Ευρώπη που δεινοπαθεί, να βγάλετε κι εσείς λεφτά να σωθούν και αυτοί, αφού δεν σας θέλουμε εμείς» πρόσθεσε η υφυπουργός.

Αλαλούμ στο λιανεμπόριο
Αναφορικά με το κυβερνητικό αλαλούμ, όπου αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, η κ. Βούλτεψη έκανε λόγο ότι «όλες οι χώρες προσπαθούν να αντιμετωπίσου τον ιό. Γίνεται επιδημιολογική επιτήρηση, είναι δυναμικό φαινόμενο, που αλλάζει ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όλοι ξέρουμε ότι ζούμε σε έκτακτες συνθήκες. Αυτό ακριβώς γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τρεφόταν με τα μνημόνια τρέφεται τώρα με τον κορωνοϊό. Συμπεριφορά σαν του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχει. Τέτοια γλώσσα μίσους δεν υπάρχει πουθενά. Βρείτε μια αντιπολίτευση στον κόσμο που να μιλά έτσι και να υποκινεί τις διαδηλώσεις. Δεν μιλάω ούτε για την ακροδεξιά, ούτε για την ακροαριστερά, ούτε για τους αρνητές της πανδημίας, αλλά για αξιωματική αντιπολίτευση».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχαρόπουλος, υποστήριξε ότι αλαλούμ με το λιανεμπόριο «δεν έχει προηγούμενο» και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «λαμβάνει αποφάσεις στο πόδι».