Ανασύρθηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας από το αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματιστεί με αφορμή δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή σχετικά με την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα , που ψηφίστηκε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, καταθέτοντας για την υπόθεση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαιοσύνη είχε παρέμβει με βάση τις δηλώσεις του Στ.Κοντονή και είχε διαταχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των σοβαρών καταγγελιών που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Τότε, ωστόσο, η δικογραφία, η οποία είχε σχηματιστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών είχε τεθεί στο αρχείο με την έγκριση του εισαγγελέα εφετών.

Ο κ. Κοντονής δεν είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας. Ωστόσο, με βάση νεώτερες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης η υπόθεση ερευνάται πλέον ξανά.