Μεθαύριο Πέμπτη και όχι αύριο Τετάρτη θα μεταβεί τελικά στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη, για να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, θα εξεταστούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Η αναβολή της επίσκεψης έγινε λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία και της έκτακτης σύσκεψης στο ΝΑΤΟ. Οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ συνέρχονται αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα την Ουκρανία και το Αφγανιστάν, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα, Γενς Στόλτενμπεργκ, και με τη φυσική παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Οστιν αντίστοιχα.

Νωρίτερα, ο Στόλτενμπεργκ ζήτησε να μπει τέλος από τη Ρωσία στην ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας και στην υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονμπάς.