Στο διαδικτυακό συνέδριο «Prodexpo North 2021» για τα ακίνητα και τις ευρύτερες αναπτυξιακές προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας, συμμετείχε ως ομιλητής ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης. 

Ο κ. Καραγιάννης τοποθετήθηκε για τα μεγάλα έργα υποδομών που θα αναβαθμίσουν τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, γενικότερα. 

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Υποδόμων αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πλάνο έργων του υπουργείου, συνολικού ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ, «το μεγαλύτερο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου κεντρική θέση έχει η Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καραγιάννης.

«Ένα πλάνο με εμβληματικά οδικά έργα που τα βρήκαμε μπλοκαρισμένα επί χρόνια αλλά με συστηματική δουλειά καταφέραμε να τα ξεμπλοκάρουμε, όπως το βόρειο τμήμα του Ε-65 και νέα οδικά έργα όπως το Δράμα-Αμφίπολη ή το Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους βορειοελλαδίτες να μετακινούνται με ταχύτητα και ασφάλεια», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών για τα οδικά έργα στη Θεσσαλονίκη. 
173217094_2853690348203829_8004025097385222372_n

Επιπλέον ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στα νέα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, όπως το Θεσσαλονίκη – Τοξότες, ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

«Στην πόλη της Θεσσαλονίκης προχωράμε με σημαντικά έργα που θα αλλάξουν τη συνολική εικόνα της, όπως το Μετρό και το Flyover, καθώς και με την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου μέσω ΣΔΙΤ ύψους 51 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Λαχαναγοράς και στη Καλαμαριά, καθώς και με τις Δυτικές Επεκτάσεις του Μετρό. Όλα αυτά τα έργα μαζί με το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο Μακεδονία και την επικείμενη αναβάθμιση του εμπορικού προβλήτα του ΟΛΘ, θα δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ικανό να ωθήσει την ανάπτυξη και την πρόοδο», κατέληξε ο Γιώργος Καραγιάννης.