Με αφορμή το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού και τις εξαγγελίες του για την εστίαση και τους εμβολιασμούς των νέων ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «θέατρο του παραλόγου» αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση υιοθετεί τις προτάσεις του.

«Μέχρι χθες χλεύαζε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να ανοίξει στους εξωτερικούς χώρους η εστίαση για να αποτραπούν φαινόμενα υπαίθριου συνωστισμού. Σήμερα ξαφνικά κάνει το αυτονόητο που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και επιστήμονες τόσες μέρες, χωρίς ωστόσο να εξηγεί γιατί δεν εφαρμόζεται άμεσα αλλά τη Δευτέρα του Πάσχα, αφήνοντας ακόμα δέκα μέρες περιθώριο για φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες» ανέφεραν τα στελέχη της αξιωματικής και πρόσθεσαν: «Μέχρι χθες χλεύαζε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό ομάδων εργαζομένων, κυρίως μικρότερων ηλικιών (κούριερ, εστίαση, τουρισμό) για ασφαλές άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια. Σήμερα ξαφνικά και ενώ η χώρα μας είναι κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ στους εμβολιασμούς, προαναγγέλλει το άνοιγμα του για τις ηλικίες από 30 ετών».

«Ο Μητσοτάκης μάταια προσπαθεί να πείσει ότι ακούει τους ειδικούς»

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επεσήμαιναν ακόμα ότι «ο κ. Μητσοτάκης μάταια προσπαθεί να πείσει πως ακούει τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Την τραγική πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει την πιστοποιεί το μεγαλύτερο και πιο αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης, την ώρα μάλιστα που η πανδημία βρίσκεται στη χειρότερη φάση της εδώ και έναν χρόνο. Όσα διαγγέλματα και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες πλέον του γυρνούν την πλάτη».

Την ίδια ώρα η τομέρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτισόγλου σε ομιλία της στην Βουλή ανέφερε ότι «δεν αρκεί μόνο ή άρση του lockdown για να αρθούν τα προβλήματα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση». Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν υπό το βάρος των χρεών και της έλλειψης ρευστότητας. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται υπό γενικευμένη απειλή απολύσεων και η συνολική μείωση εισοδήματος καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την ανάκαμψη της κατανάλωσης». Σήμερα, επισήμανε, «χρειάζεται υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας για να σταθεί στα πόδια της. «Ένα πλαίσιο ρύθμισης των χρεών της πανδημίας, με κούρεμα βασικής οφειλής ανάλογα με τη μείωση του τζίρου της επιχείρησης ή του εισοδήματος του νοικοκυριού και συγκεκριμένα μέτρα άμεσης ενίσχυσης και ρευστότητας για το επόμενο διάστημα, ώστε η πραγματική οικονομία να λειτουργήσει και να μην βρεθούμε μπροστά σε μαζικά λουκέτα και κύμα απολύσεων».