Για ένα «σκληρό μήνυμα» του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, προς τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, αναφορικά με την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Το τελευταίο πράγμα που περίμενε ο κ. Ερντογάν ήταν ότι το πολυπόθητο τηλεφώνημα που περίμενε από τον κ. Μπάιντεν θα ερχόταν με ένα τόσο κακό νέο για την Τουρκία», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι καμία αμερικανική κυβέρνηση δεν τόλμησε να προβεί σε τέτοια κίνηση καθώς γνώριζε ότι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας θα ήταν μεγάλες.

«Ο κ. Μπάιντεν είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα αναγνωρίσει την γενοκτονία και το κάνει σήμερα στέλνοντας ένα σκληρό μήνυμα ότι έχουν αλλάξει οι κανόνες του παιχνιδιού και ότι θα υπερασπιστεί τις αρχές και αξίες των ΗΠΑ αποτελεσματικά. Έρχεται ως τελειωτικό χτύπημα μετά τα F35 και τα συγκεκριμένα αμερικανικά μηνύματα για την υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία».

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή για τον Ερντογάν καθώς στο εσωτερικό της χώρας οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σοβαρή κατρακύλα και τα οικονομικά της Τουρκίας δεν πηγαίνουν καλά.