Τα γραφεία της «Σχεδίας» επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας. Η «Σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

 Αφορμή της επίσκεψης ήταν η παράδοση κλινοσκεπασμάτων και στρωμάτων για συνεργάτες του περιοδικού. Τα στελέχη της ΝΔ, αφού ξεναγήθηκαν στα γραφεία και ενημερώθηκαν για το έργο και τις δράσεις, αγόρασαν λαμπάδες και είδη δώρων για τις ημέρες του Πάσχα.

 Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου δήλωσε μετά την επίσκεψη: «Η Σχεδία αποτελεί μία συγκροτημένη πρωτοβουλία από την κοινωνία των πολιτών, που αποδεδειγμένα έρχεται να συμπληρώσει την πολιτική στήριξης της πολιτείας σε άτομα που αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια. Τους δίνει μία μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν πάλι εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να γίνουν έτσι ξανά οικονομικά ενεργοί μέσα από τη δουλειά τους και όχι μόνο μέσω βοηθημάτων. Αξίζει την ενεργό συμπαράστασή μας».

 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπογραμμίστηκε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έχει επεκταθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και πλέον εντάσσονται σε αυτό άστεγοι αλλά και γυναίκες θύματα βίας που διαβιούν σε ξενώνες φιλοξενίας. Επιπλέον, θεσμοθετήθηκε το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» μέσω του οποίου άστεγα άτομα μπορούν να βρουν στέγη με επιδότηση ενοικίου και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην αγορά εργασίας.

 Μαζί με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργο Στεργίου, συμμετείχαν ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς Νίκος Θεοδωρόπουλος, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Νάτσιου, η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων Βίκυ Συροπούλου και η Συντονίστρια Λίνα Ευσταθίου.