Γεύμα εργασίας με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων ανά δίμηνο των δύο ανδρών.

Στο «μενού» βρέθηκαν κρίσιμα θέματα που αφορούν την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος εν μέσω πανδημίας αλλά και το σχέδιο Ηρακλής ΙΙ με την υλοποίηση του οποίου η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να μειώσει το αργότερο έως το τέλος του 2022 τα ΝPE’S σε μονοψήφιο αριθμό σε όλες τις συστημικές τράπεζες.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς αύριο η Ελλάδα θα το υποβάλλει επίσημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την έγκαιρη απορρόφηση των κονδυλίων για να χρηματοδοτηθούν δράσεις σε καίριους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Επιπρόσθετα ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γιάννη Στουρνάρα, ήταν τα «κόκκινα» δάνεια, ο νέος πτωχευτικός, καθώς και η ολιστική αντιμετώπιση προβληματικών δανείων και αναβαλλόμενου φόρου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΤτΕ, ο ρυθμός αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ φέτος θα είναι 4,2%, ωστόσο όλα θα κριθούν από την πορεία της υγειονομικής κρίσης, επανέλαβε ο κ. Στουρνάρας.

Μάλιστα τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ταχύτατη ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.