Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει τόσο στον πολιτικό χώρο όσο και στους πολίτες της χώρας το #ΓIA_NA_ΞEΣTOKAPOYN του Αλέξη Τσίπρα, που χρησιμοποίησε τόσο απροκάλυπτα σε τοποθέτησή του αναφορικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα των 30-39, σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο και στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας και αφού επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη υποστήριξε ότι «άνοιξε η πλατφόρμα επιτέλους για τους ανθρώπους 30-39 ετών, έστω για τα εμβόλια της AstraZeneca, για να ‘’ξεστοκάρουμε'' κιόλας και έσπευσε αυτή η γενιά να κλείσει ραντεβού, αυτή η γενιά που την στοχοποιούν και της ρίχνουν ευθύνες για τις συναθροίσεις και της κουνούν το δάχτυλο».



Η τοποθέτηση αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ήταν αναμενόμενο, «άναψε» φωτιές στην κυβέρνηση.

Πελώνη: Ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «ανευθυνότητα» και «καταστροφολογία» ενώ είπε ότι «σήμερα ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του».

«Σήμερα, ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του, κάνοντας την αδιανόητη για πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωση ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να «ξεστοκάρει’’», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ανεύθυνος και πλέον αυταπόδεικτα συνειδητός υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας, το μόνο που δεν είπε καθαρά ο κ. Τσίπρας, είναι να μην κάνει κανείς το εμβόλιο», υπογράμμισε η ίδια.

Λιβανός: Απαράδεκτη, αποπροσανατολιστική και λανθασμένη τελείως η τοποθέτηση Τσίπρα

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Τσίπρα περί ξεστοκαρίσματος των εμβολίων της AstraZeneca, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 τόνισε: «Σοκαρίστηκα και εγώ με αυτό το οποίο είπε. Είναι μια απαράδεκτη, αποπροσανατολιστική και λανθασμένη τελείως τοποθέτηση η οποία με αφήνει και εμένα ενεό. Δηλαδή σε μια προσπάθεια που κάνουμε όλοι αυτή τη στιγμή έρχεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τοποθετείται ουσιαστικά απέναντι».

«Όταν για παράδειγμα η νεολαία της ΝΔ τους καλεί να κάνουν από κοινού μια καμπάνια με τις άλλες νεολαίες και εκείνοι αρνούνται απλά αντιλαμβανόμαστε ότι προσπαθούν ανερυθρίαστα να κερδοσκοπήσουν πάνω στο κομμάτι της πανδημίας δημιουργώντας πρόβλημα και στον εμβολιασμό που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι η μόνη μας άμυνα», επεσήμανε ο κ Λιβανός.

Γεραπετρίτης: Η αποστροφή Τσίπρα είναι «προσβλητική» και προς την κυβέρνηση και προς την κοινωνία

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτη έκανε λόγο για σχιζοφρενή δήλωση, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου καλούσε για ακόμα μια φορά όλους τους Έλληνες πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989», ο κ. Γεραπετρίτης ζήτησε να γίνει αντιπαραβολή των αναφορών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος «με στάση υπευθυνότητας απέναντι σε όλους τους πολίτες και την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, δήλωσε ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο σύντομο εμβόλιο».

Παράλληλα χαρακτηρίζοντας την αποστροφή Τσίπρα, «προσβλητική» και προς την κυβέρνηση και προς την κοινωνία, ο υπουργός αντέτεινε ότι «η Ελλάδα έχει αυτήν τη στιγμή μια εμβολιαστική πολιτική, η οποία έχει αποδώσει. Και έχει αποδώσει γιατί ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού έχει προσέλθει και έχει εμβολιαστεί. Είναι σημαντικό να δημιουργούμε συνθήκες εμπιστοσύνης προς τα εμβόλια γιατί», όπως εξήγησε, «είναι η μόνη διέξοδος για να μπορέσουμε να επανέλθουμε.

«Αν, λοιπόν, έρχονται, εκείνοι οι οποίοι κατ' εξοχήν ασκούν επιρροή, όπως ο πρώην πρωθυπουργός, και ουσιαστικά διαβάλλουν την προσπάθεια θέτοντας ως βάση του συλλογισμού τους ότι δεν είναι ο λόγος δημόσιας υγείας που ωθεί στο να δοθούν τα εμβόλια στις νεότερες ηλικίες αλλά είναι μόνο κάποια άσχετα αίτια, όπως το να μην ξεμείνουν τα εμβόλια, τότε αυτό δεν είναι υπεύθυνη στάση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλεύρης: Πάντο ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε με το να διχάζει την κοινωνία

«Πάντοτε ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε με το να διχάζει την κοινωνία, απευθύνεται στους 30ρηδες και τους λέει ότι στην πραγματικότητα αυτή η ανάλγητη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σας δίνει τη δυνατότητα να εμβολιαστείτε τώρα ενώ αλλιώς θα εμβολιαζόσασταν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αλλά σας το κάνει αυτό για να ξεστοκάρει ένα εμβόλιο το οποίο είναι κατώτερο των εμβολίων που υπάρχουν», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, ο βουλευτής και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με τη φράση του κ. Τσίπρα για ξεστοκάρισμα του εμβολίου της AstraZeneca.

«Αυτό με συγχωρείτε είναι εγκληματική πράξη ενός πρώην πρωθυπουργού
που θεωρούσε ότι το εμβόλιο δεν υπάρχει, ότι είναι εμπόριο ελπίδας, ενός πρώην πρωθυπουργού που από τη στιγμή ήρθαν τα εμβόλια τις όποιες δυσχέρειες υπήρχαν προσπαθούσε να τις ρίχνει στην κυβέρνηση ενώ ήταν γνωστό παντού ότι αυτές οι δυσχέρειες ήταν δυσχέρειες του προγραμματισμού που έκανε η ΕΕ», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Ζαχαριάδης: Δεν θεωρώ ότι έκανε λάθος - Δεν πρέπει να στεκόμαστε σε μια λέξη

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαρίαδης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 υποστήριξε: «Νομίζω ότι η διατύπωση όλης της πρότασης του κ. Τσίπρα είναι σωστή. Η πολιτική και οι πολιτικοί πρέπει να κρίνεται και να κρίνονται από αυτό το οποίο θέλουν να εκφράσουν συνολικά. Δεν θεωρώ ότι έκανε λάθος, θεωρώ ότι είναι λάθος να στεκόμαστε σε μια λέξη ενώ έχουμε ένα πλέγμα μιας διαδικασίας η οποία προχωρά πιο αργά σε σχέση με αυτό το οποίο θα θέλαμε και έχουμε την πανδημία εκτροχιασμένη».

«Δεν αισθάνομαι ότι θα κάνω ένα εμβόλιο από το στοκ. Θα κάνω το ίδιο εμβόλιο που έκανε η κα Μέρκελ, θα κάνω το ίδιο εμβόλιο που έκανε ο κ. Ντράγκι, θα κάνω το ίδιο εμβόλιο που έκανε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου και καλά θα έκανε ο κ. Μητσοτάκης να πάρει, αν έχει μείνει κανένας ανεμβολίαστος υπουργός και γενικός γραμματέας και να τους εμβολιάσει όλους με AstraZeneca. Θα κάνω το ίδιο εμβόλιο που έκανε ο κ. Μόσιαλος», σημείωσε ο ίδιος.

Σάλος στα social media

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε γρήγορα έντονες αντιδράσεις στα social media, όπου πολλοί χρήστες τον κατηγόρησαν για διασπορά συνωμοσιολογικών απόψεων με στόχο να αποσπάσει μικροπολιτικό όφελος και ότι με αυτό τον τρόπο υτπονομεύει την εθνική προσπάθεια εμβολιασμού. Κάποιοι μάλιστα δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της οποίας ηγήθηκε επί τεσσεράμισι χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το #ΓIA_NA_ΞEΣTOKAPOYN μέσα λίγα λεπτά από τον εκστόμιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε πρώτο στα trends.