Στον Πιερρακάκη το πρόγραμμα επενδύσεων;

Ο βασικός στόχος του προέδρου Κυριάκου είναι η επιτάχυνση υλοποίησης του κυβερνητικού έργου. Συγκεκριμένα θέλει να πέσουν άμεσα λεφτά στην αγορά για να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός μελετά σοβαρά και ένα σχέδιο ανασυγκρότησης των υπουργείων. Για παράδειγμα πληροφορίες τον θέλουν να εξετάζει σοβαρά εισήγηση που τον προτρέπει να δώσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη.

-Μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις ωστόσο είναι αλήθεια ότι σκέφτεται σοβαρά να «περάσει» κάποιες αρμοδιότητες που συνδέονται άμεσα με την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε υπουργούς που έχουν περάσει με άριστα τις εξετάσεις του προηγούμενου διαστήματος. Και ο Πιερρακάκης είναι ένας εξ αυτών.
Φήμες απομάκρυνσης του Σταικούρα

-Εδώ και καιρό ο Μητσοτάκης εμφανίζεται προβληματισμένος σε σχέση με την αποτελεσματικότητα του υπουργού Οικονομικών Χρηστού Σταικούρα. Κάποιοι θεωρούσαν ότι αν ο Τσίπρας δεν είχε καταθέσει πρόταση μομφής, ο πρόεδρος Κυριάκος θα τον είχε καρατομήσει στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Η μομφή του ΣΥΡΙΖΑ παρέτεινε την ζωή του «τσάρου» για κάποιους μήνες αφού πλέον το βαρομετρικό για τον Σταικούρα είναι πολύ χαμηλό στο Μαξίμου.

– Και αυτό έχει γίνει αντιληπτό και από τον ίδιο, αφού επί της ουσίας ο άνθρωπος του Μητσοτάκη στο πεδίο της οικονομίας είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ένα πρόσωπο που εμπιστεύεται απόλυτα τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Στην περίπτωση που θα γίνει ανασχηματισμός, οι πιθανότητες να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών ο Σταικουρας είναι σχεδόν μηδενικές.

! Αληθεύει ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον για τους φορολογικούς ελέγχους που διενεργούνται στην εκδοτική επιχείρηση του Γιάννη Φιλιππάκη; Λογικό το βρίσκω αφού η «Δημοκρατία» είναι η μόνη εφημερίδα που επιμένει να στηρίζει τα φιλαράκια του «τσάρου».
Δουλειές στην ΕΥΔΑΠ

-Κάτι περίεργα έχουν αρχίσει και ακούγονται για κάτι υπόλοιπα που έχει αφήσει ο σύντροφος της Ρένας Δούρου, Γιάννης Μπενίσης στην ΕΥΔΑΠ. Κι όταν μιλάμε για υπόλοιπα αναφερόμαστε σε κάτι δουλειές που είχε προγραμματιστεί να πάρει ο Κόκκαλης και τελικά δεν πρόλαβε.

-Η νέα διοίκηση που είχε την πρόθεση να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του Μπενίση, μπερδεύτηκε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και πλέον ψάχνει και ψάχνεται (από ανταγωνιστικά επιχειρηματικά συμφέροντα). Το εντυπωσιακό στην υπόθεση της ΕΥΔΑΠ, έχει να κάνει με το γεγονός ότι σχεδόν κανείς δεν ακούει τον υπουργό Καραμανλή. Μιλάμε για αυτονομημένη σε όλα τα επίπεδα επιχείρηση, που σύντομα θα μας απασχολήσει.
Συναντήσεις Φουρθιώτη – Φλαμπουράρη – Βρυώνη – Παππά

-Τη περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε τηλεοπτικό κανάλι για να στεγάσει τα φιλόδοξα σχέδια του Νίκου Παππά, βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του τότε «Ε» Φίλιππος Βρυώνης, ο οποίος έδειχνε διατεθειμένος να πουλήσει το πανελλήνιας εμβέλειας κανάλι του. Η πρώτη κρούση στο τότε Μαξίμου έγινε από φιλόδοξη παρουσιάστρια, η οποία διατηρούσε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας τόσο με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, όσο και με τον Νίκο Παππά.

-Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Βρυώνη και τους υπουργούς του Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του γενικού διευθυντή του καναλιού, Μένιου Φουρθιώτη. Σ΄ εκείνη τη συνάντηση «εκδηλώθηκε» το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για την εξαγορά του καναλιού «Ε». Το μήνυμα το μετέφεραν εν ενέργεια υπουργοί, οι οποίοι παρακολούθησαν στενά την όλη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωση του deal.

-Σταθερή αξία στις συζητήσεις υπήρξε ο Φουρθιώτης, ο οποίος είχε τον πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο στο κανάλι του Βρυώνη. Μάλιστα οι Φλαμπουράρης και Παππάς όταν ήθελαν να περάσουν «γραμμή» επικοινωνούσαν με τον Μένιο, αδιαφορώντας για τη φήμη του. Το δε κανάλι που ήταν γενικός διευθυντής ο Φουρθιώτης απολάμβανε ευνοϊκής μεταχείρισης από το τότε Μαξίμου. Και δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς αυτό.

-Αρκεί μια πρόχειρη έρευνα στο αρχείο του καναλιού. Πέραν αυτού ο Μένιος -που προφυλακίστηκε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη- διηγούνταν πολλά και διαφορά που αφορούσαν την εμπλοκή των ΣΥΡΙΖΑιων στην πώληση του «Ε» στον Σαββίδη. Μάλιστα ισχυρίζονταν ότι είχε καταγράψει και πολλές συνομιλίες από τις οποίες προέκυπτε ευθεία εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών σε μια συμφωνία μεταξύ δυο επιχειρηματιών.

-Σε κάθε περίπτωση, αυτό που υπάρχει ως γεγονός, είναι ότι Φλαμπουράρης – Παππάς και Τσίπρας είχαν εξαιρετική σχέση με το κανάλι που ήταν διευθυντής ο Φουρθιώτης. Φυσικά όπως και στην περίπτωση Καλογρίτσα θα προτιμούσαν να μην θυμάται κανείς την εμπλοκή τους.
Συνάντηση στο Χαλάνδρι Πετσίτη, Βρυώνη, Αρτεμίου

-Ο Τσίπρας γνωρίζει κάτι παραπάνω για τη συνάντηση που είχαν σε ταβέρνα στο Χαλάνδρι την περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την πώληση του «Ε» οι Μανώλης Πετσίτης (συμμαθητής του Παππά), Αρτέμης Αρτεμίου (δικηγόρος των off shore) και ο ιδιοκτήτης του «Ε» Φίλιππος Βρυώνης; Όχι τίποτα άλλο αλλά στην πιάτσα κυκλοφορεί ότι τότε συζητούσαν για κάτι εταιρείες στην Κύπρο, στις οποίες ειδικεύονταν ο Αρτεμίου.

! Δυσκολεύουν και μάλιστα για τα καλά τα δεδομένα που σχετίζονται με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και των συνεργών του. Από τις μέχρι τώρα καταθέσεις προκύπτουν καραμπινάτες αποδείξεις που κάλλιστα μπορούν να οδηγήσουν στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης.
Άπατες με άρωμα Cosco

-Χοντρά μπλεξίματα (ακόμη και για λαθρεμπόριο) φαίνεται ότι βαρύνουν στελέχη της Cosco. Τα στοιχεία πλέον είναι συγκλονιστικά με τους Κινέζους να μην πιστεύουν στα μάτια τους. Στην όλη ιστορία εμπλέκονται πολιτικοί, υπουργοί και επιχειρηματίες εκτός από Κινέζους και διάφορους που είχαν εμπιστευθεί τα αφεντικά της Cosco, όταν ήρθαν στο λιμάνι του Πειραιά.

-Μάλιστα εσχάτως έχουν εντοπιστεί ακόμη και οι προσπάθειες που κατεβλήθησαν προκειμένου να κρυφτούν κάτω από το χαλί διαφορά κακουργήματα , που συνδέονται με κλοπές, άπατες και λαθρεμπορία.

! Κάτι περίεργα ακούγονται για διάφορες αγοραπωλησίες οικοπέδων που ανήκουν στην εκκλησία σε προβεβλημένους επιχειρηματίες. Οι γνωρίζοντες λένε ότι «όταν θα σπάσει το συγκεκριμένο απόστημα θα ψάχνουν κρυψώνα να κρυφτούν οι παπάδες».