«Εάν εκλεγώ στην ηγεσία, το ΠΑΣΟΚ και ο πράσινος ήλιος θα επιστρέψουν», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Χωρίς, σε καμία περίπτωση, να αγνοούμε πως μέσα στο χώρο μας υπάρχουν και άλλοι σχηματισμοί και στο συνέδριο που θα γίνει μετά την εκλογή του νέου προέδρου θα αποφασίσουμε το σχήμα με το οποίο θα συνεργαστούμε σε μια κομματική βάση, με την επιφύλαξη λοιπόν αυτή πρωτίστως όμως ως βασικός συντελεστής αυτού του σχήματος είναι και τώρα το ΠΑΣΟΚ και αυτό θα απεικονίζεται και το όνομα και στο σύμβολό του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κατά την επιλογή που προτείνω εγώ να κάνουμε και με την οποία επιλογή κάνω και τις συζητήσεις μου αυτό τον καιρό και από ότι βλέπω με έναν τρόπο ιδιαίτερο αποδοτικό και σε αυτούς που είναι σήμερα κοντά μας ακόμη αλλά και σε αυτούς που έχουν φύγει και θέλουν να επιστρέψουν», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει κίνημα αλλαγής. Κίνημα αλλαγής για να γίνει κάποιος πολιτικός χώρος πρέπει να μπορεί και να επιφέρει τις αλλαγές, όχι να τις λεει. Αλλαγή από την αντιπολίτευση δεν γίνεται», τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ερωτηθείς αν τα πρόσωπα με τα οποία συζητάει είναι στο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Όχι σε θέσεις αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ ναι. Έχουν ψηφίσει και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και ΚΚΕ ορισμένοι λίγοι σε βάση διαμαρτυρίας αλλά τα περισσότερα πρόσωπα είναι αυτά που από το 2010 δεν συμμετείχαν ούτε καν σε εκλογές».

ΔΗΜ: Άρα δεν ζητάτε απλώς επαναπατρισμό αλλά να σηκώσετε από τον καναπέ τον παλιό Πασόκο

«Το πιο βασικό πράγμα που θα έπρεπε να έχει γίνει τόσο καιρό και δεν έχει γίνει γιατί δεν είχε υπάρξει πίστη ότι επανακάμπτουμε, τώρα υπάρχει. Το νοιώθω, το βλέπω, το ζω, μου το λένε. Δηλαδή λέω ότι θα υπερδιπλασιάσω τα ποσοστά και δεν παραξενεύονται», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς γιατί πιστεύει ότι διατηρεί η κυβέρνηση στα ποσοστά της, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Πρώτα από όλα η χώρα δεν έχει αξιωματική αντιπολίτευση, η αξιωματική αντιπολίτευση ταρακουνάει μια κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή υπολείπεται των αναγκών της χώρας σε πάρα πολλά θέματα όταν όμως η αξιωματική αντιπολίτευση λεει τον Νοέμβριο ότι δεν υπάρχουν εμβόλια, τον Δεκέμβριο ότι ο στόχος πρέπει να είναι 25 χιλιάδες εμβόλια την ημέρα, που γίνονται 115 χιλιάδες σημερα, όταν η αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα μιλάει για ξεστοκαρίσματα, μιλάει για ανάληψη ευθύνης για τη διάδοχη του ιού στις μαχητικές διαδηλώσεις κλπ σε αυτή τη συγκυρία που ο κόσμος απαιτεί μετριοπάθεια από τους πολιτικούς και διαχειριστική επάρκεια και αποτελεσματικότητα πώς να αλλάζουν τα δεδομένα, η διαφορά θα είναι αυτή».

Ερωτηθείς γιατί το ΚΙΝΑΛ είναι «κολλημένο» στο 7%, απάντησε: «Γιατί απαιτείται αλλαγή ηγεσίας μετά από 6 χρόνια, αυτό είναι μια ανάγκη την οποία όσοι πιστεύουμε και βλέπουμε και εκτιμούμε μπαίνουμε και στη διαδικασία που ορισμένες φορές είναι και ταλαιπωρία της διεκδίκησης της ηγεσίας. Αν όλα πήγαιναν καλά γιατί να το κάνουμε».

«Εκείνο που απουσιάζει από την ελληνική πολιτική και από εμάς είναι αυτή τη στιγμή μια μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση η οποία θα αναδεικνύει τις αδυναμίες μιας αδύναμης κυβέρνησης που κρύβεται από την πανδημία αλλά όπου η κυβέρνηση πάει καλά θα το παραδέχεται. Όταν έχεις έναν εμβολιασμό που γίνεται όπως γίνεται σήμερα, επειδή εμβολιάστηκα σας το λέω γιατί πήγα σε ένα νοσοκομείο που δεν είναι από τα νοσοκομεία που υπερτερούν σε θέμα κτηριακής υποδομής, στο Αλεξάνδρα πήγα και υποκλίθηκα στους ανθρώπους που εργάζονται εκεί», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Υποκλίθηκα στο πως με ενημέρωσαν, στο πόσο είχαν τακτοποιήσει τη διαδικασία άψογα, η ευγένειά τους... Εγώ παραδέχομαι ότι αυτό το στρατηγικό σχέδιο της ελευθερίας που είναι ο εμβολιασμός γίνεται με άψογο τρόπο γιατί εγώ πρέπει να πω ότι είναι φιάσκο. Όταν λες φιάσκο συνολικά τη λειτουργία μιας κυβέρνησης η οποία έχει και καλά, χάνεις και αλλού», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Αναφορικά με τη δήλωση της κ. Αχτσιόγλου, σημείωσε: «Πιστεύω ότι μίλησε με ιδιαίτερη ειλικρίνεια η κα Αχτσιόγλου, αυτό είναι το στρατηγικό τους σχέδιο ότι δεν έχουν την εξουσία. Η εξαθλίωση, η διεύρυνση των προβλημάτων που θα μπορέσει να δώσει ροή και απήχηση στο λόγο της αντιπολίτευσης. Ήταν πάρα πολύ ειλικρινής η τοποθέτηση της κας Αχτσιόγλου».

«Το να λες ότι η ‘’κανονικότητα’’ δεν μας αρέσει αλλά θέλουμε να παραμείνουμε σε μια φάση τέτοια όπως η σημερινή γιατί αυτό μας δίνει ενδεχομένως πελατεία- άσε που δεν τους δίνει γιατί έτσι όπως τη χειρίζονται δεν καρπούνται τίποτα από τη δυσαρέσκεια του κόσμου για τις αδυναμίες της κυβέρνησης- είναι μια κυνική ειλικρινής παρέμβαση που την επιδοκιμάζω για την κυνικότητα και την ειλικρίνειά της αλλά δεν μπορώ και να τη δεχτώ. Προς θεού αν ένα πολιτικό κόμμα ειδικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κατά νου όλα να πηγαίνουν στραβά για να δικαιώνεται ο πολιτικός του λόγος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν τον εκφράζει η στρατηγική των ίσων αποστάσεων της κ. Γεννηματά, απάντησε: «Όταν κάποιος έχει απάνω του και έχει στο φιλότιμό του την ιστορία αυτού του κόμματος όπως την έχω εγώ δεν θα μπορούσε παρά να θεωρεί αναξιοπρεπή όλες τις θεωρίες περί με ποιον θα είσαι ή τα ερωτήματα με ποιον θα πας. Όμως η ίση απόσταση δεν είναι πολιτική. ...δεν υπάρχουν πολιτικές ίσων αποστάσεων, δεν υπάρχουν πολιτικές του ούτε–ούτε, δεν υπάρχουν πολιτικές οι οποίες να καθορίζονται από τους άλλους γιατί τελικά αυτό είναι, μετράω πόσο απέχω γιατί πριν πω τι πιστεύω κοιτάω τι λέτε εσείς».

«Η αυθυπαρξία είναι κανόνας για ένα πολιτικό κόμμα και το μέγεθός του αποτρέπει ερωτήσεις σαν και αυτή που μου κάνατε. Το σημερινό μέγεθος του κόμματος επιτρέπει αυτές τις ερωτήσεις για αυτό λέω ότι πρέπει να αλλάξει το μέγεθος», τόνισε.

Αναφορικά με το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Εγώ περιμένω να μπορέσω να κάνω μια μικρή περιοδεία, χωρίς συναντήσεις με πολύ κόσμο γιατί τα υπόλοιπα υγειονομικά μέτρα θα ισχύουν. Η περιοδεία θα αφορά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».