Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι η μόνη πρέπουσα ποινή για εγκληματίες όπως των Γλυκών Νερών είναι "να μην ξαναδούν ήλιο". Μάλιστα ανακοίνωσε ότι καταθέσει σήμερα πρόταση νόμου για την οπλοκατοχή, προκειμένου να έχει ο καθένας όπλο στο σπίτι του.

"Αν τα συλλάβουν τώρα αυτά τα καθάρματα θα έχουν ευνοϊκές διατάξεις. Εμείς το λέμε καθαρά. Να μην ξαναδούν ήλιο. Ισόβια να σημαίνουν ισόβια. Εγώ σας λέω προσωπικά. Σε τέτοιο κάθαρμα, σε τέτοιο κτήνος που αφαιρεί ζωή με τέτοιο τρόπο ή βιάζει παιδάκι μόνο θανατική ποινή", είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο, ο Κ. Βελόπουλος γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει σήμερα πρόταση νόμου για την οπλοκατοχή για να έχει ο κάθε Έλληνας όπλο στο σπίτι του.

"Τελεία και παύλα. Γιατί είμαστε ένα κράτος που γειτονεύει με την Τουρκία. Να κάνουμε εθνοφυλακή και πολιτοφυλακή. Να έχουν όπλα στο σπίτι τους οι Έλληνες κι ας τολμήσει ο άλλος να μπει μέσα να βιάζει γυναίκες και να σκοτώνει" είπε ο κ. Βελόπουλος, και συνέχισε «Όποιος σκοτώνει ένα νέο άνθρωπο, μια μωρομάνα, όποιος βιάζει παιδί πρέπει να καταδικάζεται σε θάνατο. Και μην μου πείτε ότι δεσμεύεστε από την ΕΕ».

Οι αστυνομικοί πρέπει να απελευθερωθούν.

«Έχουμε μια αστυνομία λοβοτομημένη. Κανονικά οι αστυνομικοί έπρεπε να έχουν βαρέα ανθυγιεινά, γιατί τρέχουν όλη τη μέρα στους δρόμους και κινδυνεύει η ζωή τους. Πρέπει να απελευθερωθούν οι κανόνες εμπλοκής. Ο αστυνομικός σήμερα μπορεί να πυροβολήσει ένα εγκληματία μόνο αν ο εγκληματίας πυροβολήσει πρώτος. Δηλαδή να κάτσει ο αστυνομικός να δεχθεί τη σφαίρα! Όχι. Πρέπει να γίνει άμεσα απελευθέρωση των κανόνων εμπλοκής. Οι αστυνομικοί πρέπει να έχουν τέηζερ, το οποίο δεν αφαιρεί ζωή αλλά ακινητοποιεί τον εγκληματία. Να εφοδιαστούν με αλεξίσφαιρα γιλέκα» σημείωσε ο Κ. Βελόπουλος.

Να συσταθεί εθνοφυλακή

Ο κ. Βελόπουλος έβαλε στο μενού της κοινοβουλευτικής ατζέντας και τα Ελληνοτουρκικά, λέγοντας «Δεν έχουμε καλούς γείτονες. Γείτονές μας είναι ο Τούρκοι. Με αυτό τον τρόπο και με την σύσταση πολιτοφυλακής και εθνοφυλακής κανείς δεν θα τολμήσει να μπει στο σπίτι του Έλληνα και βιάσει την γυναίκα του και το παιδί του. Αν είχατε πολιτοφυλακή όταν έγινε η τραγωδία στο Μάτι θα την είχατε αποφύγει. Δεν θα είχαμε τόσους νεκρούς, γιατί θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους κατοίκους εκτός της φλεγόμενης περιοχής με ασφάλεια. Στην Αμερική υπάρχει πολιτοφυλακή. Στην Ελβετία το ίδιο. Ο Ελβετός έχει στο σπίτι του όπλο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.