Για «εμπαιγμό» και «αποπροσανατολισμό των πολιτών» κατηγορεί το υπουργείο Υγείας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με αφορμή όσα είπε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αναφορικά με τη χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη θεραπεία του κοροναϊού, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη θεραπεία δεν συστήνεται από τον ΠΟΥ.

Σημειώνεται ότι ο Τσίπρας ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης τόνισε ότι «επέμεινε λανθασμένα μόνο στο εμβόλιο και όχι στην φαρμακευτική προσέγγιση, με την εισαγωγή θεραπειών όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Κατά την προσφιλή και ατελέσφορη αντιπολιτευτική τακτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες σχετικά με την πανδημία COVID-19.

Μετά το «εμπόριο ελπίδας» με ένα ''εμβόλιο που δεν έχει ανακαλυφθεί'', τις προφητείες για αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και το ''ξεστοκάρισμα'' των εμβολίων, ο κ. Τσίπρας τώρα ανακάλυψε τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, που τάχα δεν χρησιμοποιούμε στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Τον ενημερώνουμε ότι η θεραπεία αυτή δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες θεραπευτικές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Για μία ακόμη φορά, τονίζουμε ότι η πανδημία δεν προσφέρεται ούτε για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, ούτε για αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα».