Κόντρα για την υπόθεση Καλογρίτσα είχαν σε εκπομπή του Mega οι βουλευτές Θεόδωρος Ρουσόπουλος (ΝΔ) και Γιάννης Μπαλάφας (ΣΥΡΙΖΑ).

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να φτιάξει ένα τηλεοπτικό πλαίσιο υπέρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ήθελε να ορίσει το τοπίο. Είχαν μια λογική εκδικητική για να περάσει ένα πολιτικό τοπίο στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία, ότι και αν πει κανένας, έχουν ένα πολύ μεγάλο βαθμό ανεξαρτησίας», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Για «φιάσκο» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Γιάννης Μπαλάφας: «Ο σούπερ μάρτυρας κ. Καλογρίτσας ανέβαλε δύο φορές την παρουσία του στην επιτροπή ισχυριζόμενος ότι τον πόναγε το χέρι του. Χθες όταν στριμώχτηκε στην συζήτηση, αποχώρησε, δηλώνοντας ότι νιώθει αδιαθεσία. Αν έχει τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας ο άνθρωπος, πιθανόν είναι ακατάλληλος για μάρτυρας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ» εκτίμησε ο κ. Μπαλάφας, «προσπάθησε να βάλει τάξει στο τηλεοπτικό τοπίο. Τα κανάλια να πληρώνουν τη δημόσια συχνότητα που αξιοποιούσαν χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Και τα κανάλια του το φυλάξανε».

«Καραμέλα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πλήρωναν τα κανάλια. Πλήρωναν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ως τέλος συχνότητας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν πλήρωναν λέει ψέματα», απάντησε ο κ. Ρουσόπουλος.

Φαρμακευτική κάνναβη

Αναφορικά με την περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης, ο κ. Μπαλάφας είπε: «Όταν ήταν αντιπολίτευση η ΝΔ και είχαμε φέρει την επένδυση για την κάνναβη, ο κ. Γεωργιάδης και πολλοί άλλοι βουλευτές της ΝΔ, εν γνώσει τους έλεγαν ψέματα, και μιλάγανε για μπάφους και χασίσια. Λάθη μπορεί να κάνουμε όλοι. Εδώ δεν είναι λάθος, ήταν συνειδητό ψέμα» σημείωσε.

«Το να έρχεται ένας υπουργός και να λέει έκανα λάθος και συμφωνώ τώρα με αυτό δεν το βρίσκω τόσο τραγικό όσο αυτά τα λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μνημόνια και τις αυταπάτες», απάντησε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.