Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης μπορεί να ρίξει φως σε κάποια αναπάντητα ερωτήματα από την δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του Χ. Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, και πιο συγκεκριμένα ως προς το σκέλος των προσώπων που στελέχωναν την περίφημη "ομάδα" του Ν. Παππά, που κατά τα λεγόμενα του αριστερού εργολάβου, εργαζόταν για λογαριασμό της αριστερής διακυβέρνησης από τα γραφεία του στη Νέα Σμύρνη.

Και αυτό διότι υπάρχουν πληροφορίες, αλλά και ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου, που ανέφεραν ότι ο Κώστας Αρβανίτης ηταν ο άνθρωπος που θα έστηνε το καναλι του Χρήστου Καλογρίτσα. Μάλιστα πριν ακόμη αποκαλυφθούν οι ιστορίες για τα βοσκοτόπια ο Αρβανίτης φέρεται να προετοίμαζε το ΣΥΡΙΖΑ TV με επισκέψεις και στην Ολλανδία προς αναζήτηση εξοπλισμού.

Επίσης το όνομα του, συμφωνα με ρεπορτάζ, είχε συμπεριληφθεί στο φάκελο που είχε καταθέσει η οικογένεια Καλογρίτσα προκειμένου να ενταχθεί στην κούρσα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με μια ακόμη πληροφορία, την οποία ο κ. Αρβανίτης οφείλει να δώσει απαντήσεις εάν ισχύει ή οχι, στενό συγγενικό του πρόσωπο είχε προσληφθεί στην εταιρία του κ. Καλογρίτσα στη Νέα Σμύρνη.