Ως κάτι αναμενόμενο χαρακτηρίζουν από τη Νέα Δημοκρατία τη διαφωνία της Μαριέττας Γιαννάκου στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια, όπως εκφράστηκε σήμερα στην ολομέλεια από την ίδια.

Ο Γιάννης Μπούγας, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τους Θανάση Φουσκίδη και Γιώργο Νόκο, απαντώντας σε ερώτηση αν η τοποθέτηση της βουλευτή Επικρατείας προκαλεί προβληματισμό, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα το οποίο ακούει και σέβεται όλες τις απόψεις όλων των βουλευτών, πρόσθεσε δε ότι ενθαρρύνει τους βουλευτές να λένε την άποψή τους και με επιχειρήματα να την υποστηρίζουν.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Μπούγας, τόσο η Μαριέττα Γιαννάκου όσο και η Όλγα Κεφαλογιάννη είχαν ενημερώσει τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα για τις διαφωνίες τους.

Από τα λόγια του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας συνάγεται το συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται να δοθεί συνέχεια στις διαφωνίες που έχουν διατυπωθεί και έχουν λάβει δημόσιες διαστάσεις.