Με στόχο τον υπερδιπλασιασμό των εσόδων από τουριστικές εισπράξεις, από 4.3 δις ευρώ πέρυσι σε 9 δις φέτος, ξεκινά η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα. «Δεν πρόκειται να κάνουμε οποιονδήποτε συμβιβασμό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια καθώς θα καλωσορίζουμε ανθρώπους στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2021 είναι πολύ διαφορετικό από το καλοκαίρι του 2020», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε γερμανικό φόρουμ και στη συνέχεια έθεσε το στόχο της χρονιάς για το οικονομικό αποτύπωμα του τουρισμού: «Πέρυσι ήμασταν στο 25% του 2019, φέτος ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσει το 50%».

 Χθες, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «καθώς πλησιάζουμε πια στο τέλος της πανδημίας όλοι προσδοκούμε ότι η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού θα μας επιτρέψει να προσβλέπουμε σε μια πολύ καλύτερη τουριστική περίοδο από αυτήν που είχαμε πέρσι». Στα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece, που έγιναν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών με μια επιτυχημένη σεζόν για τον τουρισμό.

 «Καθώς η επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία» προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς πιστεύω ότι πολύ σύντομα η χώρα μας θα μπορεί να έχει χτίσει το πρώτο τείχος ανοσίας. Μπορούμε, λοιπόν, να είμαστε αισιόδοξοι, τηρώντας πάντα τα βασικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, να διαμορφώσουμε από φέτος το καλοκαίρι τις συνθήκες για μία καλή πορεία του τουρισμού μας», είπε χαρακτηριστικά.

 Μήνυμα ασφάλειας από Θεοχάρη

Την ίδια ώρα, από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FITUR, στη Μαδρίτη, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επέμενε με τη σειρά του στο ζήτημα της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού για το καλοκαίρι. «Είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο το γεγονός ότι μερικές ημέρες μετά από το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού, το μήνυμα της ασφάλειας έχει περάσει στη διεθνή κοινότητα», τόνισε ο κ. Θεοχάρης. «Το μήνυμα των πρωτοκόλλων και των διαδικασιών είναι δεδομένο και παίρνουμε, έτσι, τα πρώτα θετικά μηνύματα από τις κρατήσεις των αγορών οι οποίες μας ενδιαφέρουν. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Είναι μία προσπάθεια χάριν καθεμιάς και καθενός που εργάζεται στον ελληνικό τουρισμό».