Πολύ «γενναία» ανοίγματα από την ερχόμενη Παρασκευή, εάν συνεχιστεί η πτωτική πορεία της πανδημίας, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η προσπάθεια αυτή την εβδομάδα -αν συνεχίσει η πανδημία την πτωτική της πορεία- είναι την Παρασκευή να πάμε σε πολύ πιο γενναία ανοίγματα», σημείωσε ο υπουργός, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6».

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα εξεταστούν το όριο των 100 ατόμων στα catering, τα θέματα της μουσικής στα εστιατόρια, της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 00.30 και των σχολών χορού.

Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

«Λες υποχρεωτικό και δεν πάει ο άλλος, πείτε μου εσείς την ποινή του», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, επισημαίνοντας ότι από το Σύνταγμα δεν μπορεί να γίνει γιατί είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί κάποιος σε διαθεσιμότητα, είπε ότι «θα κάτσει σπίτι για ένα χρονικό διάστημα και δεν θα πληρώνεται και αυτό μετά θα το κάνουν όλοι. Να λέμε πράγματα που να γίνονται και όχι να βγάλουμε το άχτι μας. Το μείζον είναι να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να μπαίνουν στο νοσοκομείο ανεμβολίαστοι» , πρόσθεσε.