Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
adonis_epektasi
Πολιτική

Γεωργιάδης: Ενδεχομένως να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και σε μικρότερες ηλικίες

Ποια θα είναι επόμενα βήματα της κυβέρνησης

Για την αύξηση των κρουσμάτων , το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων και υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε μικρότερες ηλικίες μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

«Αν όλοι οι 60 και άνω ήταν εμβολιασμένοι, δεν θα μιλούσαμε αυτή τη στιγμή για νέα μέτρα», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι «πλην της γενικής καραντίνας, δεν αποκλείω κανένα μέτρο».

«Δεν μπορούμε να φύγουμε από την πανδημία, αν δεν εμβολιαστεί ο κόσμος», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Στα rapid test έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ενώ το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ. Στο pcr test έχουν «κλειδώσει» στα 60 ευρώ οι τιμές στα ιδιωτικά κέντρα, θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση. Ξέρετε όμως ότι άλλο κόστος έχουν για τις μεγάλες αλυσίδες και άλλες για τα μικρά διαγνωστικά κέντρα», συμπλήρωσε.

«Κάλεσα την Αστυνομία»

«Οι εικόνες αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες. Μόλις τις είδα, εγώ κάλεσα την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα», είπε ο κ. Γεωργιάδης  για την εικόνα με τους εκατοντάδες αλλοδαπούς που συνωστίζονταν στο Σύνταγμα στην αλλαγή του χρόνου, πολλοί εξ αυτών χωρίς καν να φορούν προστατευτική μάσκα.

Για τα σχολεία σημείωσε πως «ως πατέρας και όχι ως Υπουργός, δεν μου αρέσουν τα κλειστά σχολεία. Στον μικρό μου γιό η τηλεκπαίδευση βοήθησε λίγο, αλλά όχι τελείως, ενώ ο άλλος μου γιός που είναι στην ηλικία της προετοιμασίας να δώσει εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, έχει απορρυθμιστεί τελείως. Ως Υπουργός Ανάπτυξης λέω ότι κλειστά σχολεία σημαίνουν αναστάτωση στην οικονομία, αλλά ένα οι επιστήμονες πουν άλλα, θα το δούμε».