Στη Χίο βρέθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος αμέσως μετά το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ξεκίνησε επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο πρόεδρος της νεολαίας της ΝΔ βρέθηκε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής Γιάννης Μάργαρης και οι εκπρόσωποι των σπουδαστών Πέτρος Λαμπρινάκος και Γιώργος Φύσσας. Να σημειώσουμε δε, ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται μια τέτοια συνάντηση σε σχολή του εμπορικού ναυτικού.

Η ΑΕΝ Μηχανικών Χίου είναι μια από τις μακροβιότερες ακαδημίες και λειτουργεί εδώ και έξι δεκαετίες, έχοντας  εκατοντάδες αποφοίτους που απασχολούνται ως μηχανικοί ή αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού.

Συζητώντας για τα ζητήματα της σχολής αλλά και τη στρατηγική σημασία της ναυτιλίας τόσο στο Βόρειο Αιγαίο, όσο και σε ολόκληρη την επικράτεια, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε τη σημασία του να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα γύρω από τον τομέα των ναυτιλιακών που μπορεί να γίνει η σημαία της οικονομίας της χώρας μας και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο νέο παραγωγικό μοντέλο που θα οικοδομήσει την «Ελλάδα 2.0».

Οι εκπρόσωποι των σπουδαστών τόνισαν ότι το έργο της Ακαδημίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστούμε τη ναυτική παράδοση όλης της Ελλάδας αλλά και ιδιαίτερα της Χίου, στην κοινωνία της οποίας οι σπουδαστές αποτελούν ενεργό κύτταρο, ενώ παράλληλα στάθηκαν στη συνεργασία που πρέπει να αναπτυχθεί με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα κάθε περιοχής.

Φαίνεται πως το μότο «σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά» είναι κάτι παραπάνω από ένα σύνθημα για την ΟΝΝΕΔ, αφού είναι η μοναδική νεολαία πολιτικού κόμματος που βγαίνει προς τα έξω και επιδιώκει να μιλήσει με όλους τους νέους σε ένα παραγωγικό διάλογο που αφορά τις ζωές τους.