Με τη μέθοδο της τηλεδιασκέψεως ολοκληρώθηκε σήμερα ο 4ος γύρος συναντήσεων για (στρατιωτικά) Μέτρα Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος και Αμύνης της Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26-27 Μαΐου 2021, όπως ανακοινώθηκε σήμερα πριν από λίγη ώρα από το ΥΠΕΘΑ.

Το αξιοπρόσεκτο, χωρίς να μπορεί να λεχθεί και κάτι «άλλο», τουλάχιστον στην παρούσα χρονική συγκυρία, είναι ότι οι μεν επιτροπές των δύο υπουργείων Αμύνης συνεδρίασαν με τηλεδιάσκεψη επί διήμερο, ενώ μερικές ημέρες αργότερα, στις 31 του μηνός, θα βρίσκεται στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανταποδοτική επίσκεψη για να έχει επαφές με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια αλλά και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί επομένως αυτός ο γύρος των ΜΟΕ έγινε με τη μέθοδο της τηλεδιασκέψεως;

Πάντως, «οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για τα ΜΟΕ», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοινώθηκε επίσης πως ο 5ος γύρος των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών για τα ΜΟΕ σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα.