Αποκαλυπτική αλληλογραφία μεταξύ του λογιστή Αντώνη Λιανού και ενός εκ των ιδιοκτητών της λιβανέζικης εταιρίας CCC, Φάουντ Χούρι, έφτασε στο γραφείο της προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 18 email που αφορούν τις λεπτομέριες της συνεργασίας της εταιρίας CCC με την «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα, με σκοπό τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται η επικοινωνία των δύο στις 25/8/16, τρεις μέρες δηλαδή μετά τη συμφωνία των CCC-Τοξότης για την κατασκευή έργων στα ΗΑΕ, όπου και αναζητούνται περισσότερες πληροφορίες για την πλευρά Καλογρίτσα, ενώ γίνονται αναφορές και στον διαγωνισμό για τις άδειες, επιβεβαιώνοντας έτσι τις καταθέσεις που μιλούν για εικονικότητα της σύμβασης.

Όπως είναι λογικό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διείδαν διαφορετικά τις τελευταίες εξελίξεις, με την πλειοψηφία να κάνει λόγο για επιβεβαίωση της εμπλοκή της CCC στην υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού και την μειοψηφία να επισημαίνει πως η πλευρά Καλογρίτσα ουσιαστικά αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ- της εγγυητικής- στην λιβανέζικη εταιρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει υποστηρίξει ότι η συμμετοχή της CCC στο εγχείρημα για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού έγινε με αποκλειστικούς χειρισμούς του κ. Παππά. Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, η πλευρά Καλογρίτσα και η CCC θα μετείχαν 50-50 στην χρηματοδότηση του πρότζεκτ και θα κατέβαλαν 25 εκατ. ευρώ έκαστη. Στο πλαίσιο αυτό, η λιβανέζικη εταιρεία παρείχε ποσό ύψους τριών εκατ. ευρώ για την «κάλυψη» της εγγυητικής επιστολής. Όμως, λόγω νομικών εμπλοκών, η CCC δεν μπορούσε να μετέχει εμφανώς στο εγχείρημα, γι' αυτό και μεταξύ των δύο εταιρειών υπογράφηκαν εικονικές συμβάσεις κατασκευής έργων στη Μέση Ανατολή.

Δείτε τα emails: 


εμαιλασ


pdf2
pdf4

Δείτε τα emails της 27/8/16 ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δείτε τα emails της 26/10/16 ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δείτε τα emails της 9/12/16 ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δείτε τα emails της 24/12/16 ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δείτε τα emails της 15/2/17 ΕΔΩ

Δείτε τα emails της 17/4/17 ΕΔΩ

Δείτε τα emails της 29/8/17 ΕΔΩ