Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
kerameos
Πολιτική

Κεραμέως: Από Σεπτέμβριο δεκτά στα νηπιαγωγεία όλα τα παιδιά 4 ετών

Από το φθινόπωρο θα αναπτύσσεται η πανεπιστημιακή φύλαξη μόνο σε ΑΕΙ που υπάρχει παραβατικότητα

Στην ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα ισχύσει από φέτος, ως προϋπόθεση για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ , στην «πανεπιστημιακή αστυνομία» αλλά και στη λειτουργία των νηπιαγωγείων από την ερχόμενη χρονιά, μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε πρώτη φάση αναφέρθηκε στα νηπιαγωγεία και την λειτουργία τους για το επερχόμενο σχολικό έτος ανακοινώνοντας ότι: «Από τον Σεπτέμβριο θα γίνονται δεκτά στα δημοσιά νηπιαγωγεία όλα τα παιδιά τεσσάρων ετών».

Αναφερόμενη στην βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια- που επανέρχεται από φέτος η κυρία Κεραμέως τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «θα ήταν το πιο εύκολο για μας να πούμε μπείτε όλοι ελευθέρα στο Πανεπιστήμιο άλλα αυτό δεν είναι καλό ούτε για τα ιδία τα παιδιά ούτε για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Σημείωσε επίσης ότι από φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα στους υποψήφιους να συμπληρώσουν και τα δικαιολογητικά τους για να σπουδάσουν σε δημόσιο ΙΕΚ καθώς υπάρχουν σε αυτά , όπως είπε ,περιζήτητες ειδικότητες». Υπογράμμισε επίσης ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν εναλλακτικές.

Τέλος, αναφέρθηκε στην λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία και δήλωσε ότι θα αρχίσει από το φθινόπωρο να αναπτύσσεται μόνο σε εκείνα τα Ιδρύματα που υπάρχει παραβατικότητα ώστε να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό περιβάλλον.