Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου όπου όπως ισχυρίζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φέρει «κοινωνική καταστροφή» καθώς απελευθερώνονται πλήρως όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων.

«Αίρεται το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας»

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας ότι «πριν καλά καλά ανοίξει η οικονομική δραστηριότητα, μετά από έξι μήνες lockdown και με πολλά δισ. ευρώ επιπλέον ιδιωτικού χρέους να βαραίνουν νοικοκυριά, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση από σήμερα αίρει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας. Χιλιάδες οφειλέτες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες στην πτώχευση και η περιουσία τους σε μαζικούς πλειστηριασμούς. Ο κος Μητσοτάκης δεν αρνείται μόνο την πρότασή μας για ρύθμιση του πανδημικού χρέους με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, αλλά αρνείται να δώσει έστω και μία ευκαιρία για τους οφειλέτες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση».

Και ο αρχηγός τηα αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε λέγοντας: «Με δυο λόγια υλοποιεί όσα δεν κατάφεραν με στυγνούς εκβιασμούς ούτε οι δανειστές για δέκα χρόνια: Από τη μία μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων και θεσμοθετεί την πληρωμή σε…ρεπό και από την άλλη βγάζει στο σφυρί τα σπίτια τους».

«Ακραία, νεοφιλελεύθερη πολιτική»

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημάνουν ότι «η πρώτη κατοικία στερείται πλέον οποιασδήποτε προστασίας αναφέρουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνοντας ότι χιλιάδες οφειλέτες, φυσικά πρόσωπα, έμποροι και επαγγελματίες, οδηγούνται σε πτώχευση με συνοπτικές διαδικασίες». Προσθέτουν μάλιστα ότι «η κυβέρνηση εμμένει στην υλοποίηση της ακραίας, νεοφιλελεύθερης και αντικοινωνικής πολιτικής της, αδιαφορώντας προκλητικά, παρ’ ότι γνωρίζει τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία και την οικονομία».