«Η Ελληνική Αστυνομία αναζητά μόνο στην Αττική 117 σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου που νομοθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης,  απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και την εγκληματικότητα.

 Όπως αποκάλυψε ο κ. Χρυσοχοίδηςοι κακοποιοί  ξαναγύρισαν στο οργανωμένο έγκλημα εξαιτίας των διατάξεων που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσής είπε :

 «Στον ΣΥΡΙΖΑ είστε ευχαριστημένοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου; Τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε με μια υπόθεση: υπάρχει Αλβανός κακοποιός – το αναφέρω για τον εθνοτικό προσδιορισμό και δεν έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά – ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με 14 έτη κάθειρξης. Μπήκε Φεβρουάριο 2015 και βγήκε 12 Αυγούστου 2019 με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου» και συνέχισε «περίπου 20 ημέρες μετά κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου. Τον Φεβρουάριο του 2020 εντοπίζεται και καταδιώκεται από την Ελληνική Αστυνομία. Πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Αυτός καταζητείται. Ξέρετε πόσες περιπτώσεις τέτοιες έχουμε; Μόνο στην Αττική και μόνο στο τμήμα Κλοπών- Διαρρήξεων υπάρχουν 177 περιπτώσεις την τελευταία διετία. Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα. Κάποια στιγμή νομίζω αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση είμαστε εδώ. Υπάρχει χώρος συνεννόησης. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα!».

Η βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων

 Στη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας αλλά της εγκληματοφοβίας εξαιτίας του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, το οποίο και χαρακτήρισε πρωτόγνωρο για τα ελληνικά ήθη, αλλά και του κύκλου αίματος στη νύχτα προχώρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 «Αύξηση εγκληματικότητας δεν υπάρχει! Το ξαναλέω! Άκουσα τον κ. Βούτση που είπε για τον Covid, αλλά παρ' όλα αυτά έχουμε μειωμένα στοιχεία εγκληματικότητας, ανθρωποκτονίες, κλοπές! Καταθέτω τα στοιχεία στη Βουλή! Στο πεντάμηνο του '21 σε σχέση με '20 υπάρχει μείωση 10%-40%», είπε και πρόσθεσε: «Η βαρβαρότη στα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων! Σπάνιο και ανήκουστο για τα ήθη μας! Στραγγάλισαν μάνα μπροστά στο μωρό της, που μας εξοργίζει αλλά είναι μοναδικό φαινόμενο, όσο και να φοβίζει! Τους δράστες τούς αναζητεί η αστυνομία! Το έγκλημα λοιπόν, ενώ είναι πηγή σε αίσθημα ανησυχίας, δεν μεταφράζεται σε αύξηση εγκληματικότητας. Οι μπράβοι περιοδικά λύνουν τις διαφορές τους! Το '18 είχαμε 7 αλληλοεκτελέσεις μπράβων! Να σταματήσουμε την κλιμάκωση που είναι επικίνδυνη! Είναι ξεκαθάρισμα! Με τα Γλυκά Νερά και τους μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα, αλλά η εγκληματοφοβία και το αίσθημα ανασφάλειας! Δεν το υποτιμώ, αλλά είναι άλλο πράγμα! Υπάρχει σύγχυση εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας! Η εγκληματικότητα μειώνεται, δεν αυξάνεται».

 «Η εγκληματικότητα μειώνεται από 10% έως 40%. Αυξάνεται μόνο σε παραχαράξεις και πλαστά χαρτονομίσματα. Αυτή είναι η κατάσταση» είπε, και συνέχισε: «Το πιο επικίνδυνο είναι το οργανωμένο έγκλημα! Δεν είναι συμμορίες μπράβων, παίρνει τα χαρακτηριστικά οργάνωσης με σχεδιασμό και χρήμα. Είναι διεθνές πρόβλημα, που ασχολείται ο ΟΗΕ, η ΕΕ και η Europol! Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ για θεσμούς, τι κίνδυνοι υπάρχουν! Κυβερνούσατε 5 χρόνια και δεν ξέρω τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια! Δεν έχω δει να κάνετε κάτι! Δεν κάνατε τίποτα για την αστυνομία, δεν πήρατε ούτε ένα αυτοκίνητο! Δεν αγοράσατε ούτε ένα γιλέκο και υπήρχαν 16.000 ληγμένα! Μην παριστάνετε τους ανήξερους. Για να μη φτάσουμε να επηρεάζουν τους θεσμούς αυτά τα φαινόμενα πρέπει να πάρουμε μέτρα. Γι’ αυτό πήγα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου! Χρειάζεται εκσυγχρονισμός υπηρεσιών και συνεργασία στο κράτος. Η αστυνομία έχει αναδιοργανώσει τα σχέδιά της. Δεν κοιτάμε ως θεατές τις δολοφονίες. Ανασυντάσσουμε δυνάμεις με έρευνες, συλλήψεις και προσαγωγές».