H GPO σε συνεργασία με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» εγκαινίασε το Σάββατο το «Βαρόμετρο της Αυτοδιοίκησης», μια σειρά δημοσκοπήσεων με στόχο την καταγραφή των σημαντικότερων ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, την ιεράρχηση των προβλημάτων τους και την αξιολόγηση του έργου των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Στην πρώτη έρευνα που δημοσιεύθηκαν στα «Παραπολιτικά» του Σαββάτου εξεταζόμενος Δήμος ήταν ο μεγαλύτερος ΟΤΑ της χωρας, ο 
Δήμος Αθηναίων.

Καθαριότητα, εγκληματικότητα και κυκλοφοριακό προβληματίζουν τους Αθηναίους

Οι πολίτες της πρωτεύουσας ανέδειξαν ως σημαντικότερο πρόβλημα του δήμου τους το ζήτημα της καθαριότητας, με 51,9%, με το θέμα της εγκληματικότητας να ακολουθεί, με 41,9%. Είναι ξεκάθαρο ότι τα γεγονότα της πρόσφατης περιόδου έχουν θορυβήσει τους κατοίκους της πρωτεύουσας, οι οποίοι ανέκαθεν ιεραρχούσαν υψηλά το ζήτημα της ασφάλειας.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα και οι θέσεις στάθμευσης συνεχίζουν να απασχολούν τους Αθηναίους σε ποσοστό 29,7%, ενώ τα θέματα της πεζοδρόμησης και του πρασίνου καταγράφονται επίσης ως προβληματικά για σχεδόν τρεις στους δέκα πολίτες.


Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση στο E-ota.gr