Τη νέα γέφυρα του ποταμού Μάκκαρη στην περιοχή του Χαρακίου στη Ρόδο, έργο με το οποίο αποκαθίσταται η συγκοινωνία στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού, εγκαινίασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (9/6) ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η εν λόγω γέφυρα είχε καταρρεύσει τον Νοέμβριο του 2019, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν θύματα ή τραυματισμοί. Μόλις λίγες ημέρες πριν την κατάρρευση η πρόσβαση είχε αποκλειστεί, σε συνέχεια κήρυξης της περιοχής σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με εντολή Νίκου Χαρδαλιά.

Παρουσία Καραμανλή - Χαρδαλιά τα εγκαίνια 

Τα εγκαίνια έγιναν πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, των βουλευτών Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Παππά, Μίκας ΙατρίδηΜάνου Κόνσολα και Βασίλη Υψηλάντη, του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου, καθώς και αρκετών ακόμη εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Στις ομιλίες τους οι κ.κ. Καραμανλής, Χαρδαλιάς, Χατζημάρκος και Καμπουράκης αφού αναφέρθηκαν στο ιστορικό του έργου και στην κατάρρευση της γέφυρας στα τέλη Νοεμβρίου του 2019, έπειτα από την πολύωρη κακοκαιρία που έπληξε το νησί μας, εξήραν την σπουδαιότητα της νέας γέφυρας, αλλά και το πόσο γρήγορα κατασκευάστηκε.

«Η εν λόγω περίπτωση αποτέλεσε χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάγκης προληπτικής κήρυξης μιας περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δυνατότητα η οποία θεσμοθετήθηκε με τον Ν. 4662/2020 για την αναδιάρθρωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας» επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντική την σημερινή μέρα διότι όπως είπε «γιορτάζουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Τα συγχαρητήρια του σε όλους όσοι συνέβαλαν στην κατασκευή της νέας γέφυρας έδωσε στην ομιλία του ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Καραμανλής επισημαίνοντας ότι από πλευράς κυβέρνησης δίνεται ιδιαίτερο βάρος στα έργα υποδομής της περιφέρειας.