«Έχετε απέχθεια για την αλήθεια, αν πηγαίνατε σε ένα τουρνουά για ψέματα θα τον κερδίζατε και τον Τσιτσιπά» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας για την στάση και θέση της αντιπολίτευσης για το εργασιακό, κάνοντας λόγο για πλήρη διαστρέβλωση του περιεχομένου των διατάξεων του νομοσχεδίου και αναχρονιστικές απόψεις και συνέχισε «Είστε αντιπολίτευση ό,τι να 'ναι. Σε έναν τελικό ψέματος θα κατατροπώνατε τον αντίστοιχο Τσιτσιπά» απάντησε στην αντιπολίτευση ο υπουργός Εργασίας.

Ο Κ. Χατζηδάκης, συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Έχετε απόγνωση από τις δημοσκοπήσεις, γιατί το χάσμα μεγάτονων μεγαλώνει και αυτή είναι η ανησυχία σας όχι για το μέλλον των εργαζόμενων».

Σε πολύ υψηλά «ντεσιμπέλ» κινείται η αντιπαράθεση κυβέρνησης με σύσσωμη την αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου, η οποία άρχισε σήμερα το πρωί στη Βουλή.

«Αδιάβαστοι, γκαφατζήδες» χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Χατζηδάκης και μιλώντας επί των άρθρων και περί αντισυνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων είπε… «καλύπτετε εργασιακή παρενόχληση και σεξουαλική παρενόχλησής από την εργοδοσία. Εσείς είστε με τους εργατοπατέρες εμείς με την κοινωνία».

Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ απορρίφθηκαν ενώ ο Γιάννης Μπούγας από την Νέας Δημοκρατία αναφερόμενος στο νομοσχέδιο είπε: «Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής σε μια έκθεση 57 σελίδων δεν αναφέρει αντισυνταγματικότητα για καμία ρύθμιση. Η ανακοίνωση της ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων νομίζω έχει πιο πολύ πολιτικό παρά επιστημονικό χαρακτήρα» τόνισε λέγοντας ότι εκτός από το δικαίωμα στην απεργία υπάρχει και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία και στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας.