Στη μεταρρύθμιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, η οποία αλλάζει ριζικά τις συνθήκες που διαμόρφωσαν τα τελευταία χρόνια ένα συνδικαλιστικό κίνημα των λεγόμενων εργατοπατέρων τοποθετήθηκε με ανάρτησή της στα social media, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

Με φόντο τη στάση της αντιπολίτευσης για το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, η οποία έχει κάνει «σημαία» ότι δήθεν θίγει το 8ωρο, επιδιώκοντας την αντίδραση των εργαζομένων και τη δημιουργία αρνητικού κλίματος, η κ. Πιπιλή στην ανάρτησή της θύμισε δύο γνωστούς συνδικαλιστές, τον Ανδρέα Κολλά και τον Χρήστο Σταμούλη, λέγοντας: «Τον Ιούλιο του 1992, ο Ανδρέας Κολλάς, ως πρόεδρος των εργαζομένων στα λεωφορεία της Αθήνας και συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, πρωτοστατούσε μαζί με τον γραμματέα Χρήστο Σταμούλη του ΚΚΕ στην πολυήμερη απεργία, γδύνοντας, κυριολεκτικά, όσους ταλαίπωρους οδηγούς τολμούσαν να εργαστούν στα υπό ιδιωτικοποίηση λεωφορεία».

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουνίου με ονομαστική ψηφοφορία, που αναμένεται να ζητήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ώστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές διαθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στην εργασιακή μεταρρύθμιση.

Τι έγραψε η Φωτεινή Πιπιλή

«Λίγο πριν ανέβω στο Βήμα της Βουλής για την ομιλία μου για τις σημαντικότατες αλλαγές και τον εκσυγχρονισμό της Εργατικής Νομοθεσίας. Θα την ανεβάσω μόλις μου σταλεί. Τίτλος «Η εποχή των ΣταμουλοΚολλάδων έριξε αυλαία».

Πράγματι, το εργασιακό νομοσχέδιο θίγει συνδικαλιστικά «κεκτημένα», όπως θύμισε και ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, στην ομιλία του, στη βουλή.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στις διατάξεις που αφορούν στο συνδικαλιστικό νόμο, σημειώνοντας ότι «πίσω από τις αντιδράσεις κομμάτων είναι διαμαρτυρίες κάποιων συνδικαλιστών καθώς θίγονται προνόμια. Καταργείται η χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες και από κόμματα καθώς και η ''ασυλία'' των συνδικαλιστών που δεν μπορεί να διωχθούν ακόμα και όταν έχουν βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφων τους. Αυτό θέλετε να καλύψετε; Είναι αυτό προοδευτική πολιτική;», διερωτήθηκε. Όσον αφορά στις διατάξεις για την απεργία υποστήριξε ότι είναι ιερό δικαίωμα, άλλο όμως η απεργία και άλλο η παρανομία. «Όταν κηρύσσεται μια απεργία στοχεύει εναντίον του κοινωνικού συνόλου ή εναντίον της όποιας κυβέρνησης; Όταν εγκλωβίζεις έναν ανάπηρο δεν δείχνεις κοινωνική ευαισθησία, αλλά κοινωνική αναλγησία. Η ρύθμιση για την ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία στην κοινή ωφέλεια και η απαγόρευση κήρυξης μιας καταχρηστικής απεργίας από ανώτερου βαθμού σωματείο είναι ρυθμίσεις που φέρνουμε για να μην παρακάμπτονται αποφάσεις της Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Χατζηδάκης.