Επί δεκαετίες οργανωμένες μειοψηφίες επιβάλουν τις απόψεις τους στις πλειοψηφίες δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης με αφορμή την απεργία  ναυτεργατικών σωματείων που κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο.

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι μπορεί να παρέμβει εισαγγελέας.

 Διευκρίνισε ότι οι απεργίες που κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές επανακηρύσσονται ενώ είπε ότι όσοι παραβιάζουν το νόμο πέρα από τις ποινικές κυρώσεις υπάρχει και αστική ευθύνη.

 Τόνισε ότι η συμμετοχή στην απεργία στο δημόσιο τομέα είναι μεγαλύτερη από τον ιδιωτικό τομέα. Ανέφερε πως στο δημόσιο οι υπάλληλοι που θέλουν να εργαστούν  δέχονται πιέσεις από συνδικαλιστές.

 Τόνισε ότι όπως υπάρχει το δικαίωμα της απεργίας υπάρχει και το δικαίωμα του πολίτη που θέλει να κυκλοφορεί ελεύθερα.

 Σύγχυση με AstraZeneca

Αναφορικά με την σύγχυση που έχει προκληθεί με το εμβόλιο της AstraZeneka, είπε πως δέχεται το φόβο του πολίτη για τις παρενέργειες του σκευάσματος.

Τόνισε ότι η επιστημονική επιτροπή να εξηγεί τις αποφάσεις της με απλό τρόπο ώστε να μην δημιουργείται παρερμηνεία στον πολίτη.

 Σημείωσε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα πρέπει να στηρίζεται στην αλήθεια ότι εμβολιαζόμαστε επειδή σώζεται ο κόσμος και ο αυτός μας

Είπε επίσης πως το μεταναστευτικό δεν μπορεί να λύσει το δημογραφικό ενώ είπε πως οι Έλληνες δεν είναι πληθυσμός είναι έθνος και μπορούν να εντάσσονται μετανάστες.