Αντιμέτωπος με τα «αγκάθια» του Δημοσίου, βρέθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια απροειδοποίητης επίσκεψής του στον ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής. 

Ο υπουργός Εργασίας συνοδευόμενος από τον διοικητή του Οργανισμού Παναγιώτη Δουφεξή και τον υποδιοικητή Νίκο Παγώνη έκανε αυτοψία στο κατάστημα της Αγίας Παρασκευής, ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε το βασικό κέντρο έκδοσης συντάξεων στην Αθήνα και τα ΚΕΠΑ στην Πειραιώς

Ο υπουργός επισκέφθηκε απροειδοποίητα, ημέρα Παρασκευή και πριν από τριήμερο, τις Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, στην Αγία Παρασκευή. «Σημείωσα ότι από τους 35 υπαλλήλους του υποκαταστήματος ήταν εκεί 21, παρότι βεβαίως υπήρχαν ασθένειες και άδειες. Μπορεί όλα να ήταν τυπικά εντάξει, αλλά δεν σας κρύβω ότι θα περίμενα περισσότερους παρόντες», έγραψε αργότερα σε ανάρτησή του ο υπουργός.
IMG_3816
IMG_3627

Στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ψηφιοποίησης των εγγράφων των δημοσίων υπηρεσιών αναφέροντας: «Βλέπετε στις φωτογραφίες τα ατελείωτα αρχεία με στοιχεία των ασφαλισμένων, αλλά και τις σακκούλες που μεταφέρονται από κατάστημα σε κατάστημα με διαφορά επίσημα έγγραφα, παραπέμποντας στη δεκαετία του ‘60 και του ‘70. Σε μερικές περιπτώσεις επίσης, όπου έχει προχωρήσει η ψηφιοποίηση, αυτό δεν έγινε πάντοτε με τον σωστό τρόπο. Και χρειάζεται αντίστοιχη αναθεώρηση. Και αυτό θα γίνει φυσικά!»
IMG_3783
IMG_3596


Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη