Η νέα γραμμή του μετρό που θα ξεκινάει από τη λεωφόρο Βεΐκου και θα τερματίζει στου Γουδή αναμένεται να είναι καθόλα έτοιμη μέσα στα επόμενα 8 χρόνια. Την ίδια ώρα, ο οδικός άξονας Ε65 θα παραδοθεί εντός των επόμενων 3 ετών. Τέλος, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις αστικές συγκοινωνίες, μια και αναβαθμίζονται λεωφορεία ενώ σύντομα θα δηλώσουν παρουσία και τα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, «Ξεκινάνε τα πρώτα εργοτάξια».

Σε 8 χρόνια η γραμμή 4 του μετρό

«Είναι πολύ σημαντικό έργο θα δώσει λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών. Ξεκινά από Βεΐκου και καταλήγει Γουδή», ανέφερε ο υπουργός.

Στα 400 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Ε65

Υπογράφεται σήμερα και αναμένεται να παραδοθεί σε κυκλοφορία εντός των επόμενων 3 ετών. Ο Ε65 φέρει προϋπολογισμό ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Αναβάθμιση των ΜΜΜ

Για τα αστικά λεωφορεία ο υπουργός είπε ότι «κάναμε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια στα ΜΜΜ να τα αναβαθμίσουμε μετά από μια 10ετια που είχαν γίνει πολύ λίγα πράγματα».

Νέες προσλήψεις

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός προσλαμβάνονται γύρω στα 600 άτομα ως οδηγοί λεωφορείων και τεχνίτες μετρό. Επιπλέον, έχει γίνει αύξηση στόλου στη Θεσσαλονίκη. Παρελήφθησαν 230 λεωφορεία ενώ στην Αθήνα παρελήφθησαν κάτω από 900 με αυτή τη στιγμή να κυκλοφορούν στους δρόμους 1.300.

Ηλεκτρικά λεωφορεία

«Δε λέω ότι η κατάσταση δε μπορεί να γίνει καλύτερη. Θα γίνει καλύτερη τώρα που έχουμε χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία με διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός είναι στη διαβούλευση. Στους επόμενους 18 μήνες θα δούμε τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους» τόνισε, τέλος, ο υπουργός Μεταφορών.

Δείτε τα όσα δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής