Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
mendoni_ok_2
Πολιτική

Μενδώνη για την πτώση του πίνακα: Κακώς συνέβη, δεν ήταν καλό αυτό που έγινε

«Η Αστυνομία τήρησε όλη την διαδικασία»

Λακωνική αναφορικά με  την πτώση του πίνακα του Πικάσο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το πρωί της Τρίτης ήταν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. «Κακώς συνέβη. Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν καλό αυτό που έγινε» αρκέστηκε να δηλώσει.

Σε αμυντική στάση η κυρία Μενδώνη, που δέχεται δριμεία κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση  για τον χειρισμό και αυτού του ζητήματος, είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι «η Αστυνομία τήρησε όλη την διαδικασία», εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η υπουργός προσπάθησε μάλλον να προσπεράσει -ως ατύχημα- το γεγονός που μεταδόθηκε ζωντανά σε πάρα πολλές χώρες.

Απάντηση στα περί «επικοινωνιακής φιέστας»

Παράλληλα, απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί επικοινωνιακής φιέστας, είπε πως «δεν υπήρχαν οι πίνακες στον χώρο, την ώρα της συνέντευξης Τύπου».

«Σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχουν συγκεκριμένα στάδια. Η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποιεί εμπειρογνώμονες και ειδικούς προκειμένου να πιστοποιήσει τα ευρήματα. Επομένως η αστυνομία τήρησε όλη τη διαδικασία. Οι πίνακες ακόμα βρίσκονται εκτός της πινακοθήκης, αφού θα πρέπει να ολοκληρωθεί όλη η δικονομική διαδικασία και να αποφανθεί ο εισαγγελέας και ο ανακριτής πότε το υπουργείο Πολιτισμού, εν προκειμένω η Εθνική Πινακοθήκη θα παραλάβουν τα έργα» συμπλήρωσε.

Παράλληλα είπε ότι όταν η Πινακοθήκη παραλάβει το έργο «συντηρητές και ιστορικοί τέχνης θα πάνε στον χώρο όπου φυλάσσονται σήμερα οι πίνακες, προκειμένου να τους πάρουν και να τους πάνε στα εργαστήρια της πινακοθήκης όπου εκεί θα δεχθούν την φροντίδα των συντηρητών στον βαθμό που το έχουν ανάγκη.