«Να βγάλετε όλοι, όλοι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού να δω πόσοι εμβολιάστηκαν από εσάς που θέλετε να κάνετε τον εμβολιασμό και υποχρεωτικό, όλοι, όλοι» αυτό, απαίτησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την προτροπή της προς τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης «απαίτησε» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των βουλευτών ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στα έδρανα της ΝΔ.

Άμεσα αντέδρασαν ο Βασίλης Υψηλάντης και ο Διονύσης Χατζηδάκης και σηκώθηκαν όρθιοι για να διαμαρτυρηθούν.

«Ηρεμήστε κ. Χατζηδάκη μύγα σας τσίμπησε ή το εμβόλιο», είπε ο Κ. Βελόπουλος και συνέχισε στο ίδιο ύφος «Βγάλτε τα όλοι τα πιστοποιητικά σας, δύο σηκωθήκατε, βγάλτε τα όλοι, εγώ δεν το έχω κάνει το εμβόλιο... Να δει ο λαός ότι κάποιοι τον υποχρεώνουν και κάποιοι κάνουν τις πάπιες», και ζήτησε να καταθέσουν οι βουλευτές που έχουν εμβολιαστεί τα πιστοποιητικά στον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο Βασίλης Υψηλάντης που ακολουθήσε στο βήμα, έδειξε στο κινητό του τηλέφωνο το πιστοποιητικό και επέκρινε τον Κ. Βελόπουλο για λαϊκισμό. «Το βήμα της Βουλής από βήμα Δημοκρατίας γίνεται βήμα λαϊκισμού», τόνισε και έκανε έκκληση στους πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας να εμβολιαστούν για να βοηθήσουν τους εαυτούς τους και τη χώρα!