«Τα δημοσιονομικά είναι αθροιστικό παιχνίδι, αν σου ξεφύγει θα πάθεις ατύχημα και δεν θα το επιτρέψουμε. Θα πετύχει η λογική των εμβολιασμών», τόνισε μιλώντας στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, η καραντίνα δεν αποτελεί λύση.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown λόγω μεταλλάξεων της πανδημίας, σημειώνοντας πως τα δημοσιονομικά είναι ένα αθροιστικό παιχνίδι το οποίο αν ξεφύγει συμβαίνει ατύχημα. «Η Ελλάδα έχει ταμειακά διαθέσιμα», επεσήμανε στη συζήτηση επί του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2022-2025 και τόνισε «πως παρά την υγειονομική κρίση δεν υπήρξε δημοσιονομικός εκτροχιασμός, ενώ δεν υπήρξε έκρηξη ανεργίας και λουκέτων».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι η επόμενη ημέρα έχει κανόνες και η χώρα θα δαπανά έσοδα στο βαθμό που θα αυξάνει την παραγωγικότητα της και θα προωθεί μεταρρυθμίσεις ενώ σημείωσε πως «δεν υπάρχουν μαγικά χρήματα, ούτε χρήματα από το πουθενά, αλλά χρήματα που έρχονται από επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις».