Έκτακτη σύσκεψη με εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θα έχει σήμερα στις 12:30, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις γύρω από την πανδημία, αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης οι ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας.

Δεν αποκλείονται τοπικά μέτρα

Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι επιστήμονες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς, τα κρούσματα κοροναϊού βρίσκονται σε διαρκή άνοδο τις τελευταίες ημέρες, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο ακόμη και για αύξηση 266% το Σάββατο σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Μεγάλο πρόβλημα είναι η μετάλλαξη «Δέλτα», καθώς, όπως έχει αποδεχθεί, μεταδίδεται πιο εύκολα.

Ενώ η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο οριζοντίων μέτρων και ενός γενικού lockdown, δεν αποκλείεται να υπάρξουν τοπικά μέτρα, όπου όπου εντοπίζονται εστίες υπερμετάδοσης.

Πιέσεις για επίσπευση του εμβολιασμού

Την ίδια ώρα, πιέσεις ασκούνται για να επισπευσθεί ο εμβολιασμός, ενώ αναμένεται οι τοπικοί άρχοντες να κληθούν να δημιουργήσουν άμεσα λίστες με ονόματα συμπολιτών μας που έχουν προβλήματα και δεν μπορούν να μετακινηθούν αλλά θέλουν να εμβολιασθούν.

Εξάλλου, στην επιτακτική ανάγκη του εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συνέντευξή του στην Καθημερινή, με τον πρωθυπουργό να τονίζει χαρακτηριστικά ότι «δεν θα πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη», φροντίζοντας να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευτούν λίγοι ανεμβολίαστοι», τόνισε με νόημα ο πρωθυπουργός.