Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και τοποθετήθηκε επί της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής και πιο συγκεκριμένα επί των νέων μέτρων που θα συστήσουν ώστε να προστατευθεί ο πολίτης απ’ τη -συνεχώς καλπάζουσα- μετάλλαξη Δέλτα.

Κέντρα διασκέδασης αποκλειστικά για εμβολιασμένους

Ο υπουργός είπε ότι είναι πιθανόν η επιτροπή των ειδικών να αποφασίσει να λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ως covid-free, αποκλειστικά με εμβολιασμένους. Και πρόσθεσε ότι εάν υπάρξει σχετική εισήγηση η κυβέρνηση πρόκειται να την εφαρμόσει.

Αναφερόμενος στους καλλιτέχνες είπε πως έχουν πλήρη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών και πρόσθεσε πως το τελευταίο διάστημα έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς από αυτούς, οι οποίοι μάλιστα είναι πρόθυμοι να μετέχουν σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης υπέρ του εμβολιασμού για κοροναϊό.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε για αυστηρές ποινές και λουκέτο σε επιχειρήσεις οι ιδιοκτήτες των οποίων προβούν σε, όπως είπε, πονηριές με τους μεικτούς χώρους.

Χρήση Μάσκας

Όσον αφορά την χρήση μάσκας, ο κος Γεωργιάδης υπενθύμισε πως η ακριβής απόφαση είναι ότι μπορούμε να μην την φοράμε όπου δεν υπάρχει συνωστισμός και τόνισε πως τίποτα δεν αποφασίζεται εάν δεν υπάρξει υπόδειξη των ειδικών.

Έρχονται ανακοινώσεις για επιπλέον μέτρα;

Η κυβέρνηση επί του παρόντος τουλάχιστον, επιμένει πως νέα μέτρα δεν χρειάζονται αλλά πιστή εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων.

Θέμα υποχρεωτικής, καθολικής χρήσης, δεν θα τεθεί δηλώνουν κατηγορηματικά κυβερνητικές πηγές, διευκρινίζοντας ότι η μάσκα ουδέποτε καταργήθηκε και ότι παραμένει στους κλειστούς χώρους, αλλά και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ωστόσο ο καταλύτης των αποφάσεων θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία αξιολογούνται μέρα με τη μέρα, αλλά και η πίεση στο Σύστημα Υγείας, το οποίο σήμερα έχει καλή εικόνα.