Έκκληση σε όλους, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες, να σπεύσουν να εμβολιαστούν, απηύθυνε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Μεταξύ άλλων, είπε πως η κυβέρνηση δίνει μάχη με τον χρόνο και σημείωσε ότι «θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το διάστημα ως το τέλος Αυγούστου ώστε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας προανήγγειλε προσαρμογές ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, χωρίς να κλείσει η οικονομική δραστηριότητα.

«Έχει ωριμάσει η συζήτηση»

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε πως «έχει ωριμάσει η συζήτηση για τους υγειονομικούς και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως η κυβέρνηση επανεξετάζει τις αποφάσεις της για τους αμιγείς και τους μεικτούς κλειστούς χώρους στην εστίαση και την ψυχαγωγία. Ερωτηθείς για ενδεχόμενες εκλογές απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας ότι οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.