Ορκίστηκαν και έλαβαν τα ξίφη τους από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Κατερίνα Σακελλαροπούλου, οι νέοι Ανθυποσμηναγοί της Πολεμικής Αεροπορίας, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόϊ.

Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής o Βουλευτής της ΝΔ, Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.





Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Τάξη 2021 της Σχολής Ικάρων αποφοιτήσαν συνολικώς 65 Ανθυποσμηναγοί (40 Ιπτάμενοι, 11 Μηχανικοί και τρεις Ελεγκτές Αεράμυνας), εκ των οποίων 54 από την Ελλάδα (46 άνδρες, και 8 γυναίκες), 6 από την Κύπρο, 2 από Μαυροβούνιο, 1 από Ιορδανία, 1 από Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 1 από Ζιμπάμπουε.

Εντύπωση προκαλεί ο εξαιρετικά μικρός αριθμός τόσο των νέων Ανθυποσμηναγών όλης της Τάξεως, όσο και – ιδιαιτέρως αυτό – των ιπταμένων. Μόνο 40, σε αντίθεση με τις προ 10ετίας τάξεις που έφταναν (και μερικές ξεπερνούσαν) τους 90-100 αποφοίτους. Ενδεικτικώς να σημειώσουμε ότι προ εβδομάδος στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκε η αντίστοιχη τελετή ονομασίας των νέων ανθυποσμηναγών όλων των ειδικοτήτων των Αεροπορικών Δυνάμεων του Ισραήλ, όπου με την Τάξη του 2021 αποφοίτησαν 117 νέοι Ανθυποσμηναγοί. Και αριθμητικώς τουλάχιστον η Ισραηλινή Αεροπορία είναι του ιδίου μεγέθους με την αντίστοιχη Ελληνική.