Στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Δεκέλεια, βρέθηκε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτεράρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά, που διαδέχθηκε τον Λαρισαίο και επίτιμο πλέον Αρχηγό ΓΕΑ, Πτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη τον Πτέραρχο Μπλιούμη για την προσφορά του στην Πολεμική Αεροπορία και στη χώρα, εξαίροντας το ήθος, τις ηγετικές του ικανότητες αλλά και τον ρόλο του στην απόκτηση των 24 υπερσύγχρονων μαχητικών Rafale, καθώς και στην αναβάθμιση των F-16 Block 52+ σε Viper. Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στον νέο Αρχηγό Θεμιστοκλή Μπουρολιά, επαινώντας το έργο του ως Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στα νέα του καθήκοντα.

ΦΩΤΟ_5_2
ΦΩΤΟ_4_2
ΦΩΤΟ_3_2
ΦΩΤΟ_2_2

Ο Χρήστος Κέλλας, μετά το πέρας της τελετής, συνομίλησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, κάνοντας αναφορά στον προγραμματισμό έργου των Ενόπλων Δυνάμεων για το 2022, που ενισχύει τη θέση της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή ως πυλώνα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας.

Ο Λαρισαίος Βουλευτής, αποχωρώντας από τη βάση της Δεκέλειας, δήλωσε: «Η αλλαγή “σκυτάλης” στην ηγεσία του ΓΕΑ συνιστά ένα σημαντικό γεγονός τόσο για την Πολεμική Αεροπορία όσο και για το ΓΕΕΘΑ, το οποίο επιτελεί ιδιαίτερα κρίσιμο και πολυεπίπεδο έργο προασπίζοντας την εθνική μας ασφάλεια και συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας στο περιφερειακό και διεθνές σύστημα.

Είχα τη χαρά να συγχαρώ κι από κοντά τον συντοπίτη μας και επίτιμο πλέον Αρχηγό ΓΕΑ, Πτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, για την προσφορά του στην πατρίδα και τη συμβολή του στην αμυντική θωράκισή της. Του ευχήθηκα να έχει υγεία και κάθε καλό με την οικογένειά του, τονίζοντάς του ότι όλοι οι Λαρισαίοι είμαστε περήφανοι για το έργο του.

Επίσης, συγχάρηκα τον νέο Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, που τίμησε τον τόπο μας ως Αρχηγός ΤΑ, και του ευχήθηκα να έχει ανάλογη επιτυχία με αυτή του απερχόμενου Αρχηγού ΓΕΑ, ώστε, μετά την απόκτηση των Rafale, να προχωρήσουμε στην απόκτηση των F-35, που είναι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Εύχομαι σε όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας να έχουν υγεία και δύναμη στο έχουν υγεία και δύναμη στο έργο τους και ασφαλώς, πολλές νέες επιτυχίες».