Συμπληρώνονται αισίως δύο χρόνια από την αυτοδύναμη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Συμπληρώνονται δύο χρόνια σκληρής και απαιτητικής δουλειάς, δύο χρόνια υλοποίησης ενός κυβερνητικού προγράμματος με στόχο την ανασύνταξη της χώρας και την επαναφορά της σε αναπτυξιακή τροχιά μέσα από μια κοπιώδη προσπάθεια, που επιτελέσθη προκειμένου να ξεπεραστούν τα δεινά που άφησε στο πέρασμά της η περίοδος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, εν τω μέσω της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας, το σημαντικό έργο που έχει συντελεστεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα αρχίζει πλέον να αναγνωρίζεται από την κοινωνία μας, η οποία αποκηρύσσει σταδιακά την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, που για χρόνια, δυστυχώς, απολάμβανε ένα κούφιο πλεονέκτημα. Οι αξίες και οι αρχές της παράταξής μας υλοποιούνται μέσω ενός συντεταγμένου και ολιστικού σχεδιασμού, απελευθερώνοντας τη δυναμική της πατρίδας μας και επιτρέποντάς της να προσαρμοστεί και να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα σύγχρονο και διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.

Μέσα στα δύο αυτά χρόνια, παρά τις πρωτοφανείς προκλήσεις τις οποίες κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, και δεν ήταν λίγες, καταφέραμε να τηρήσουμε στο ακέραιο τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, για τις οποίες, άλλωστε, ο ελληνικός λαός μάς τίμησε με την ψήφο του. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται στο ελάχιστο το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας πέτυχε να διαχειριστεί επιτυχώς τις επιπτώσεις της πανδημίας, μεριμνώντας αφενός υπέρ της θωράκισης της δημόσιας υγείας και αφετέρου υπέρ της ενίσχυσης των κλάδων της οικονομίας που επλήγησαν, έργο το οποίο αναγνωρίζεται τόσο από την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών όσο και από τη διεθνή κοινότητα.

Μέσα στα δύο αυτά χρόνια πετύχαμε κρίσιμα και σημαντικά βήματα στη διοικητική μεταρρύθμιση: Εκσυγχρονίσαμε τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού του ΑΣΕΠ με την καθιέρωση ενός αδιάβλητου πανελλαδικού γραπτού διαγωνισμού, νομοθετήσαμε υπέρ της δημιουργίας ενός υγιούς συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου στην κατεύθυνση εμπέδωσης μιας νοοτροπίας ακεραιότητας στο ελληνικό Δημόσιο, καθιερώσαμε την εφαρμογή της τηλεργασίας στο Δημόσιο ως μιας σύγχρονης μορφής εναλλακτικής εργασίας, με πολλαπλά οφέλη για τους εργαζομένους, αλλάξαμε το σύστημα απονομής της ιθαγένειας, αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο για την εκλογή βουλευτών, ενώ έχουμε ανοίξει ήδη τη δημόσια συζήτηση για το νομοσχέδιο του lobbying, με το οποίο θέτουμε τις υγιείς βάσεις για τη δημιουργία ενός πρώτου ρυθμιστικού πλαισίου στο πεδίο της νόμιμης άσκησης επιρροής.

Δεν σταθήκαμε όμως μόνο εκεί, αλλά επιχειρήσαμε να άρουμε τους άδικους περιορισμούς στην ψήφο των απόδημων Ελλήνων. Και θα το είχαμε καταφέρει, αν δεν βρίσκαμε απέναντί μας την αδιαλλαξία των κομμάτων της Αριστεράς: αυτής της ίδιας Αριστεράς που συνεχίζει να αποτελεί βαρίδι για την πρόοδο της πατρίδας μας, αυτής της Αριστεράς που εκφράζει οπισθοδρομικές απόψεις και εκπροσωπεί αναχρονιστικές δυνάμεις, τις οποίες η Νέα Δημοκρατία παλεύει χρόνια να ανατρέψει. Σε πείσμα αυτών των δυνάμεων, προχωρήσαμε και στην κατάργηση του στρεβλού συστήματος της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντας πίσω στους αιρετούς τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τα προγράμματά τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, για τα οποία, άλλωστε, εξελέγησαν.

Η χώρα αλλάζει μέρα με τη μέρα πρόσωπο. Γίνεται καλύτερη. Γίνεται δυνατότερη. Γίνεται η χώρα που όλοι εμείς οι Έλληνες θέλουμε και αξίζουμε. Μια Ελλάδα άξια της ιστορίας της και των δυνατοτήτων της. Αυτήν την Ελλάδα αναλάβαμε την 7η Ιουλίου 2019 να παραδώσουμε στους Έλληνες και προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακούραστα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Έχουμε ακόμα δύο χρόνια μπροστά μας. Πιθανώς και περισσότερα. Με τη συνδρομή όλων, είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε.