Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των εμβολιασμών έκανε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι η «διχαστική λογική» στο θέμα των εμβολιασμών θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Παράλληλα έκανε έκκληση στους πολίτες να «αγνοήσουν τον ανεύθυνα διχαστικό λόγο του κου Μητσοτάκη και να εμβολιαστούν, να φοράνε μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος χθες είχε συνάντηση με τον Σωτήρη Τσιόρδα και την Αθηνά Λινού απηύθυνε έκκληση και στην κυβέρνηση να μην επιμείνει στον διχαστικό λόγο, στον κοινωνικό διαχωρισμό και στη γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. «Θα προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα είπε. Η λογική του διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, η λογική των προνομίων και των διώξεων, είναι ό,τι χειρότερο σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενα στο διάγγελμα του πρωθυπουργού και στα μέτρα που εξήγγειλε για τον υποχρεωτικό εμβολισμό τόνιζαν ότι πρόκειται για «ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας και στον εμβολιασμό».

«Ενώ δαπανήθηκαν τεράστια ποσά από την πλευρά της κυβέρνησης για να οργανωθεί μια καμπάνια ενημέρωσης και για τον εμβολιασμό, επιστημονικά άρτια και προσβάλαμε σε κάθε πολίτη, αυτά τα χρήματα είναι πανθομολογούμενο πλέον ότι κατευθύνθηκαν στη χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης για να μας λένε πόσο καλός είναι ο κ. Μητσοτάκης», υποστήριξε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ακόμα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έβαζε στόχο τον Ιούνιο να υπάρχει ένα ποσοστό 70% των πολιτών πλήρως εμβολιασμένων, ενώ πλησιάζουμε τα μέσα Ιουλίου και το ποσοστό αυτό είναι στο 41% περίπου» και αναρωτήθηκε: «Θα γίνει άραγε κάποια αυτοκριτική για αυτό;».