Συναντήσεις με κορυφαίους Γάλλους κοινοβουλευτικούς στον χώρο της Άμυνας και των Εξοπλισμών είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της Διεθνούς Εκθέσεως Αμύνης και ΑσφαλείαςDEFEA 21”, οι εργασίες της οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ΥΕΘΑ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Αμύνης και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας Κριστιάν Καμπόν, καθώς επίσης και με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Ενόπλων Δυνάμεων της Εθνοσυνελεύσεως Φρανσουά Ντυμά.

2__2___1_

Όπως έγινε γνωστό, στη συζήτηση των δύο πλευρών συζητήθηκαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ υπογραμμίστηκε η σημασία της στρατηγικής σχέσεως Ελλάδος - Γαλλίας που εδράζεται σε ισχυρούς, διαχρονικούς δεσμούς, όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικώς.

Επιπροσθέτως, οι δύο κορυφαίοι Γάλλοι κοινοβουλευτικοί μετά τη συνάντησή τους με τον ΥΕΘΑ, είχαν συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών και με τον Αναπληρωτή ΥΠΕΞ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον οποίο συζήτησαν επίσης αντίστοιχα διμερούς ενδιαφέροντος θέματα.