Πέρασαν, λοιπόν, δύο χρόνια από τη μέρα που ο ελληνικός λαός τίμησε τη Νέα Δημοκρατία με τη ψήφο του και έδωσε την εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή λιμάνια -έπειτα από τη οδυνηρή περιπέτεια των μνημονίων- για να έρθουν καλύτερες μέρες για τη πατρίδα. Προσωπικά, με εμπειρία 30 ετών κοινοβουλευτικής θητείας, δεν θυμάμαι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να έχουν συμβεί τόσα συνεχόμενα γεγονότα, που επηρέασαν ολόκληρο τον κόσμο, και την Ελλάδα να μην αποτελεί απλά ένα «καρυδότσουφλο» μέσα σε αυτή τη παγκόσμια καταιγίδα, αλλά να εξελίσσεται μέχρι και σε μπροστάρη των θετικών εξελίξεων.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς, επίσης, από το ποια κυβέρνηση παρέλαβε το τιμόνι η Ν.Δ. Κι ανέλαβε να σηκώσει -για ακόμα μία φορά στη 47χρονη ιστορία της- στις πλάτες της την ευθύνη ιστορικών αποφάσεων, δίχως να υπολογίσει το κόστος, μόνο για να καταφέρει το καλύτερο για την Ελλάδα. Είναι, βλέπετε, στο DNA της Νέας Δημοκρατίας, της πιο πλατιάς λαϊκής παράταξης του τόπου, να αναλαμβάνει πάντα στα δύσκολα και να επιτυγχάνει αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο. Είναι το εθνικό καθήκον, που αναφέρεται στην ιδρυτική της διακήρυξη και φέρει την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ασφαλώς έγιναν και λάθη σε τούτο το διάστημα των δύο ετών. Λάθη, όμως, κάνει μόνο όποιος δεν δουλεύει. Με το χέρι, όμως, στη καρδιά: Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε αλάνθαστος, όταν είχε να αντιμετωπίσει μια άγνωστη και φοβερή πανδημία, που σκόρπισε τον θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως; Κι όμως, την ίδια ώρα, η Ελλάδα, με την παρούσα κυβέρνηση, αντιμετώπιζε παράλληλα και με επιτυχία:

- Εναν προκλητικό γείτονα (Τουρκία), που επεδίωκε ως και τον ακρωτηριασμό της πατρίδας μας.

- Τα προσφυγικά, μεταναστευτικά αλλά και λαθρομεταναστευτικά «κύματα», που λίγο έλειψε να «πνίξουν» τα νησιά του Αιγαίου μας επί ΣΥΡΙΖΑ.

- Τη δραματική κατάσταση στην οικονομία, η οποία τώρα αρχίζει να επιστρέφει αργά, αλλά σταθερά, σε κανονικότητα. Σήμερα, όλα αυτά μοιάζουν ένα κακό παρελθόν.

Απαιτείται ακόμα περισσότερη και σκληρή δουλειά, χωρίς πολλά λόγια και «φαμφάρες», ιδιαίτερα από ανθρώπους που δεν έχουν ζήσει από κοντά τον απλό και ανώνυμο Νεοδημοκράτη και υπάρχουν φορές που του κουνούν το δάχτυλο, με περίσσια αλαζονεία, ως «άριστοι τεχνοκράτες». Η σημερινή κυβέρνηση, μέσω των δεκάδων δισ. ευρώ που θα εισρεύσουν στα ταμεία της από το Ταμείο Ανάπτυξης, έχει τη σπουδαία ευκαιρία να βάλει γερά θεμέλια για το απώτερο μέλλον της χώρας. Ηδη έχει αρχίσει το «χτίσιμο».

Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες αισθάνονται πλέον πιο ασφαλείς για τα εθνικά θέματα. Διακόσια χρόνια μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους, η πατρίδα μας αποκτά ξανά την οντότητα μιας δύναμης που είχε όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επιτύγχανε να τη συμπεριλάβει ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες της Ευρώπης. Και συνεχίζουμε…