Με όλα της τα όπλα ρίχνεται η κυβέρνηση στη μάχη για την επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Ενόσω διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας η απειλή της ανησυχητικής λόγω της υψηλής  μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα καθιστά αναγκαία την επίσπευση του εμβολιαστικού προγράμματος, δεδομένου ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού «χτυπά» τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πολιτεία επιστρατεύει το σύνολο των δυνάμεών της ούτως ώστε να παροτρύνει τους πολίτες να ξεπεράσουν όποιους ενδοιασμούς και να κάνουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, που αποτελεί και το μοναδικό μέσο στον αγώνα δρόμου για την αναχαίτιση του κυρίαρχου πλέον στελέχους Δέλτα.

Οι κινήσεις για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος 

Έτσι, με το βλέμμα στην οικοδόμηση του πολυπόθητου τείχους ανοσίας δίνεται πλέον η δυνατότητα για ραντεβού αυθημερόν με οποιοδήποτε εμβόλιο, δεδομένου ότι πλέον υπάρχει πληθώρα σκευασμάτων. Ο εμβολιασμός κατ'οίκον θα πραγματοποιηθεί από ιδιώτες γιατρούς ή κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, από το πρωί της Τρίτης άνοιξε η πλατφόρμα για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς, στην οποία μπορούν να εισέρχονται  οι γιατροί ώστε να δηλώνουν τους πολίτες που έχουν δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού τους.

Σύμφωνα με το όσα έχουν γίνει γνωστά από την Επιτροπή Εμβολιασμών οι κατ΄ οίκον εμβολιασμοί θα γίνονται με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson. Παράλληλα, οι πολίτες που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των κατ΄οίκον εμβολιασμών είναι τα άτομα με δυσκολία μετακίνησης, πολίτες που βρίσκονται μόνιμο κλινοστατισμό, πολίτες με βαριά ψυχική ή νοητική νόσο, όπως πχ Alzhaimer.

Πρεμιέρα την Τρίτη έκανε επίσης το Freedom Pass, η πλατφόρμα για την προπληρωμένη κάρτα στους νέους που εμβολιάζονται, η οποία αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για την ένταξη των νέων ηλικιακών ομάδων στο αγώνα για την επίσπευση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

Ξεκάθαρη η θέση της Εκκλησίας: Ακούστε τη φωνή της επιστήμης

Σαφή και ξεκάθαρη θέση υπέρ του εμβολιαστικού κινήματος πήρε η Εκκλησία.

Με εγκύκλιο που απέστειλε η ΔΙΣ σε όλους τους ναούς της χώρας, καλεί τους πιστούς να εμπιστευτούν την επιστήμη ξεκαθαρίζοντας ότι το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τη Διδασκαλία της Εκκλησίας.

Στην εγκύκλιο που εστάλη στους ναούς προκειμένου να διαβαστεί την Κυριακή κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, η Ιερά Σύνοδος καλεί τους πιστούς να ακούν τη φωνή της επιστημονικής κοινότητας, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης ενημερώνουν τους πολίτες, προτείνοντας ενδεδειγμένες λύσεις προσαρμοσμένες στην αντιμετώπιση των δυσχερειών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Τονίζεται μάλιστα ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται την κοινότητα των ιατρών η οποία αγωνίζεται νυχθημερόν για την απαλλαγή από την πανδημία.

Στη μάχη η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση «ποντάρει» στην συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ενίσχυση της επιχείρησης Ελευθερία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας «οργώνει» την περιφέρεια στο πλαίσιο της στενότερης συνεργασίας και του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνίας των πολιτών για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και καλεί δημάρχους και περιφερειάρχες να βάλουν πλάτη στην εθνική προσπάθεια.

Με επιστολή που απέστειλε στους δημάρχους της επικράτειας ζήτησε να ενώσουν δυνάμεις με στόχο να προχωρήσει το κυβερνητικό σχέδιο των εμβολιασμών και να προφυλαχθούν από την έξαρση της πανδημίας οι τοπικές κοινωνίες.

Στο κάλεσμα μάλιστα της κυβέρνησης ανταποκρίθηκαν οι δήμοι της χώρας, με την ΚΕΔΕ να ανακοινώνει ότι θα διατεθεί προσωπικό και αυτοκίνητα των δήμων, ώστε σε συνεργασία με το υγειονομικό προσωπικό των κατά τόπους υγειονομικών αρχών να εμβολιαστούν όσοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα εμβολιαστικά κέντρα.